KutyaSarok
Tippek, Érdekességek

Kutyusod tényleg szeret Téged?

Tényleg képesek kutyusaink szeretni minket, vagy ez csak megint egy emberi tulajdonság, amit rájuk aggatunk?

Egy kutatás kimutatta, hogy kutyusaink tényleg érezhetnek szeretetet irányunkban. Azon felül, hogy nyilván ránk vannak utalva az etetés és a biztonság szempontjából, de a szociális jólétük és a kötődésük is megfigyelhető a kapcsolatunkban velük.

Az atlantai Emory Egyetem tudósai magasan képzett kutyákon végeztek MRI vizsgálatot, és kimutatták, hogy az ő agyukban is megtalálható az a rész, ami a pozitív érzésekért felelős, csak úgy, mint az embereknél. A kutatás rávilágít a kutyák szociális és érzelmi intelligenciájára, segítségével betekintést kaphatunk, hogy hogyan reagálnak az emberek viselkedésére, milyen fajta szeretetet éreznek irányunkban, és arra is, hogy milyen erős egy kutya-gazdi kapcsolat valójában.

De ha épp véletlenül nincs otthon egy MRI készüléked, akkor hogyan tudod megállapítani azt, hogy nem csak egy étel forrás vagy kutyusod számára, hanem tényleg szeret téged?

Kutyusok

Gregory Berns, a kutatás egyik tagja könyvében részletezte azt, hogy hogyan is fejezik ki kedvenceink az érzelmeiket irányunkban.

#1 Evés után Te vagy az első
Miután befejezte a napi vacsoráját, kutyusod első dolga az, hogy megkeres Téged!

#2 Szeret veled aludni
Akár csak egy délutáni sziesztáról, vagy egy esti alvásról legyen is szó, ez kifejezi azt, hogy mennyire is kötődik hozzád. Melletted biztonságban érzi magát, megnyugtatja őt a jelenléted.

 #3 Örül, ha haza érsz
Nem csak a felugrálás és az ugatás, de csupán a kis farokcsóválás is azt fejezi ki, örül, hogy végre hazaértél!

#4 Te is szereted őt
Ha Te nem szereted őt, akkor hogy várhatod el tőle, hogy viszonozza ezt az érzést?

 

Cikk forrása: cesarsway.com
Index kép: salon.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .