KutyaSarok
Tippek, Érdekességek

5 ok, hogy miért oszd meg kutyusoddal az ágyadat

A legtöbb gazdi megengedi kutyusának, hogy éjszaka az ágyban aludjon. Talán többször is, mint beismerné. De összeszedtünk 5 okot, hogy ez nem is annyira rossz dolog (kivéve, ha kedvenced a nagyobb testűek közé tartozik, és esetleg az egész ágyat elfoglalná – ez esetben az együtt alvás tényleg nem a legjobb ötlet).

1.) A kutyusok remek stresszoldók

A kutyák köztudottan oldják a feszültséget az emberekben, gondoljunk csak a terápiás kedvenceinkre. Segítségükkel az emberek bátrabban mennek a közösségbe, valamint megnyugtatják a betegeket, ha szorongásokkal küzdenek. Segítenek jobban és nyugodtabban aludni az éjszaka folyamán is.

2.) A jelenlétük biztonságot sugároz

A legfőbb indoka annak, hogy az emberek kutyát vásárolnak, az az, hogy biztonságban érezzék magukat. Akár egy magasan képzett házőrzőről beszélünk, vagy csak egy olyan kutyusról, aki ugat, ha jön valaki, máris jobban érzed magad jelenlétében. Ha együtt alszotok, kevésbé félsz, így az alvás is pihentetőbb lesz.

Takaró allatt

3.) A kutyusok imádnak ágyban aludni

Ismerjük be, a kutyusok szeretik, ha egy kicsit elkényeztetik őket. Remekül alkalmazkodnak, szóval ha egyszer megengeded neki, hogy veled aludjon, hamar rá fog szokni a jóra. Őket is megnyugtatja, ha gazdijuk közelében lehetnek.

4.) Kedvenceink közelsége sokat számít

A párnánk és takarónk melegségét nem lehet összehasonlítani kutyusaink melegségével és közelségével. Sok gazdi azért alszik éjszaka kedvencével, mert melegen tartja őket az este. Akár csak egy kistestű kutya is kényelmesebbé tudja tenni az ágyat!

Együtt alvás

5.) Csökkentik a depressziót

Bizonyított tény az, hogy csak úgy, mint a szorongást, a depresszió tüneteit is csökkentik kedvenceink. Olyan feltétel nélküli szeretetet sugároznak, melyet sok ember úgy gondol, hogy mástól nem kapna meg. Így ha van mellettük egy kutyus éjszaka, sokkal jobb közérzettel hajtják álomra fejüket.

Index kép: blog.gudog.co.uk 
Képek: thehonestkitchen.com | mnn.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .