KutyaSarok
Tippek, Érdekességek

Már kutyafajtákat is felismer a Google

A Google Lens napról-napra okosabb: már a népszerűbb kutya- és macskafajtákat is meg tudja különböztetni egyetlen fotó alapján.

A Google Lens egy olyan kiterjesztett valóságra építő szoftver, amely képes az okostelefonok kamerája által rögzített kép elemzésére. A Google Assistant mellett a Google Fotókban is benne van, a felhasználónak pedig elegendő egy-egy dologra irányítania a kamerát, máris információkat kap róla.

Egy híres épületről például azonnal látjuk a kapcsolódó adatokat. A Google Lens alapvetően még tesztfázisban van, de napról-napra okosabb. Immáron képes azonosítani a népszerűbb kutya- és macskafajtákat is, majd azokról részletes információkat kiírni.

lens pet day

A fajtafelismerés ugyanúgy működik, mint a Google Lens egyébként: a kamerát a kutya vagy macska felé irányítjuk, esetleg választunk egy fotót a galériából. A szoftver elemzi a képet, majd kiírja az információkat. Egy kutyánál a fajtáját és az érdekes információkat látjuk. Ha a Google Lens bizonytalan, akkor javaslatokat ad, listába szedve. Olyan találat többé nincs, hogy „szürke kutya, hosszú fülekkel”.

oliver

A Google persze nem csak a háziállatok felismerésével erősít; de februárban arról beszélt, hogy sokat szeretnének fejleszteni a Google Lens azon képességein, amelyek a különböző állatok és növények azonosítását teszik lehetővé.

Cikk: PCWorld - Harangi László
Index kép: theregister.co.uk

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .