KutyaSarok
Tippek, Érdekességek

Kiskutya karácsonyra?

Nagyon sok gyerek kér kiskutyát karácsonyra, de mielőtt átgondolatlanul fejest ugranánk, és megvennénk a hőn áhított kis kedvencet, gondoljuk át rendesen, mivel is jár ez!

Az internetet ilyenkor elárasztják a cukibbnál-cukibb hirdetések kölyökkutyákról, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hogy melyiket is válasszuk. De gondoljunk bele jobban. A kicsinek tényleg a karácsonyi forgatag a legalkalmasabb, hogy beszokjon a családba? Ilyenkor családról-családra járunk, így nem tudnánk kellő figyelmet szentelni a kutyusnak, hiszen neki az első napok a legfontosabbak az új helyen.

Vétel előtt

Legelőször a fajtát kell kiválasztani. A kislányok biztosan valamilyen kistestűre vágynak, mint a yorki, vagy a csivava, a fiúk meg a pitbull féléket részesítik előnyben. De érdemes utána olvasni, hogy melyik fajtának mik az igényei. Ha a kutyus kinti, kertben tartott lesz, érdemes egy nagyobb testű, vastag szőrzetű kutyát választani, ha pedig benti kedvenc lesz, akkor pedig a kisebb testű, kevesebb mozgás igényű kutyát kell előnyben részesíteni. Ám ne feledjük, hogy a séta ilyenkor sem maradhat el!

Ám mielőtt vásárlásra hajtanád a fejed, érdemes ellátogatni több állatmenhelyre is. Inkább fogadj örökbe egy kutyust, mint vegyél! Nagyon sok kutya szeretne szerető gazdira találni karácsonykor, így legalább az egyiknek beteljesítheted ezt a kívánságát, és megmentheted a menhelyről. Ha viszont mégis a vétel mellett voksolsz, mindenképp olvasd el a cikkeinket:

10×10 tipp kölyökkutya vásárlás esetére

Mire figyeljünk, ha kutyát szeretnénk venni?

Alaposan fel kell készülni az érkezésére is. Az első és a legfontosabb az, hogy mielőtt megérkezik az új „családtag” az, hogy minden szükséges felszerelést beszerezz neki (póráz, nyakörv, tápok, stb.). Ha első kutyusról van szó, érdemes megkérdezni olyan ismerősöket, vagy akár esetleg egy szakembert, hogy mire is számíts az első napokban. Jó, ha már minden meg van előre szervezve, és amikor megérkezik a kis kedvenc, már csak rá kelljen figyelni.

 

Az ünnepi forgatagban

Ha megérkezett a kutyus, a nagy boldogságban azért figyelni kell rá, hiszen sok veszély fenyegetheti őt. Érdemes betartani, pár egyszerű szabályt:

  • Találd meg az arany középutat: ne legyél túl engedékeny, de túl szigorú sem
  • Ne engedd, hogy a karácsonyi díszek váljanak az új játékává
  • Mindig fordíts rá kellő figyelmet az ünnepek alatt
  • Ne legyél türelmetlen és ingerült, ha elsőre nem úgy megy, ahogy azt elképzelted
  • Mindig figyelj arra, hogy az asztalról „ne essen le neki véletlenül” semmi a vendégek által, senki nem szeretné, ha elrontaná kis kedvenced a pocakját
  • Fontos a rendszeresség mind etetés, mind séta szempontjából
  • Kint tartott kutyák esetében figyeljünk arra, nehogy megijedjenek és megszökjenek a tűzijáték alatt, biztosítsunk nekik menedéket
kutyasarok.hu
Index kép: growcrafts.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .