KutyaSarok
HírekUtazz Kutyával!

Utazz Kutyával! #4 – Hunguest Hotel Gyula

Jártatok már Gyulán? Ugye milyen csodálatos hely? Hoztunk most Nektek egy szuper szállás tippet, ahol kedvenceitekkel együtt is bátran megszállhattok, ha több napos kiruccanást terveztek. Meleg szívvel ajánlunk minden Gazdinak és négylábú társának a Hunguest Hotel Gyulát – mind elhelyezkedés, mind a szállodai felszereltség miatt.

Gyula, a műemlékekben gazdag, történelmi fürdőváros Magyarország délkeleti részén fekszik. A Hunguest Hotel Gyula a Várkertben, ősfákkal övezett környezetben, a Csónakázó tó és a Vár szomszédságában, a Várfürdővel egybeépítve, barátságos légkörben, változatos szolgáltatásokkal várja Vendégeit.

Gyula város, közel 800 éves múlttal rendelkezik és Magyarország délkeleti régiójában, Erdély kapujában fekszik. A román határ mellett jelentős határátkelőhely, megyei és regionális intézményekkel több nemzetiségű, több vallású település ahol az itt élő emberek mind békességben, harmóniában élnek egymás mellet.

A város jelképe, Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára, ahol a reneszánsz Vármúzeum várja a kedves érdeklődőket. A teljesen újjáépült gyulai belváros az Anamorfózis szobor (Albrecht Dürer: Ádám és Éva metszete alapján) és a Világóra mellett új utca – és térburkolattal, szökőkutakkal, padokkal, lámpákkal gazdagodott.

Gyulát a vizek városának nevezték el, hiszen a település a Körösök völgyében mocsaras vidékre épült. A város a „vizek városa” szimbolizálására a városközpontjában felújított főterén szökőkutakat és csobogót épített, lenyűgöző látványosság az esti kivilágításban.

A várost további gyönyörű épületek, szobrok, emlékhelyek és parkok gazdagítják, melyeket a kulturális rendezvények és különböző attrakciók töltik meg élettel, így a város méltán kapta az Alföld Gyöngyszeme jelzőt. Gyula gasztronómiai nevezetessége a gyulai kolbász és az egyre népszerűbb gyulai pálinkák. 

Értékelésünk

Pozitívumok:

  • Szálloda elhelyezkedése – a hotelből kilépve egyből a parkba lépünk ki, hatalmas fákkal körülvéve. Szuper séta lehetőség.
  • Gondolnak kedvenceinkre – a szobába lépve itatótál fogadott minket, és még kekszet is kaptak a kutyusok.
  • Parkettás szoba – könnyen takarítható.


Negatívumok:

  • Szoba távolsága a bejárattól – a szobák viszonylag messzebb helyezkednek el a bejárattól, így egy kicsit többet kell sétálni a szállodán belül a kutyával, át a közösségi tereken, programokon. Ez lehet más vendégek számára zavaró lehet, bár szerencsére mi egy rosszalló pillantást sem kaptunk az ott tartózkodásunk során.

Őszintén tudjuk ajánlani akár kisgyerekkel érkezőknek is, szuper animációs programokkal szórakoztatják egész nap a kicsiket.

Probléma esetén pedig bátran tudtunk a recepcióhoz fordulni, mindig segítőkészek voltak. Gyorsan találtak megoldást a felmerülő kérdéseinkre és kéréseinkre.

Forrás: hunguesthotels.hu és wellnesshotelgyula.hu