KutyaSarok
Utazz Kutyával!

Utazz Kutyával #2: Borostyán Med Hotel

Debrecentől 20 kilométerre, a gyógy- és termálvizekben gazdag alföldi régió közepén, Nyíradony-Tamásipuszta településen, Közép-Kelet Európa legmodernebb med-hotelét látogattuk meg.

Elhelyezkedés, megközelítés

A szálloda egy kis településen, Nyíradonyban található. Az M3-as autópályán a fővárosból könnyen megközelíthető. Az utolsó pár kilométer viszont kisebb településeken keresztül vezet, ahol kicsit nehézkesebb a közlekedés a rossz útviszonyok miatt.

A hotel közvetlen környezetében pár lakóház, illetve egy tanya található, a főút mellett. A főkaput átlépve viszont mintha egy teljesen másik világba csöppentünk volna. Igényesen és ízlésesen kialakított belső udvar és kert fogadott minket, hatalmas területen elterülve. A szálloda túl oldalán egy aranyos tavacska is található, benne kacsákkal.

A hangulatos parkosított rész 7 hektáron helyezkedik el, mely kutyasétáltatásra tökéletesen alkalmas, nagyobb kutyafuttatásokra viszont itt nem nagyon lehet számítani. Aki hosszabb sétát szeretne tenni kedvencével, ki kell sétáljon a településről, ahol el már a jól behívható kutyusokat el is lehet engedni.

A szálloda, felszereltség

A hotel fő profilja a wellness szolgáltatások köré épül, így első sorban a célközönsége a pihenni és felfrissülni vágyó vendégek. Ám a recepción így is örömmel fogadták kedvenceinket. A szálló vendégek sem idegenkedtek tőlük, barátságos fogadtatásban volt részünk.

A szobák az emeleten kapnak helyet, a félős kutyusok lift helyett lépcsőn is meg tudják közelíteni azokat. A felső részek mind padlószőnyeggel vannak ellátva, ami kutyaszőr szempontból nem a legelőnyösebb. Külön figyelni kell saras időben is erre, hogy ne maszatoljanak össze mindent kutyáink. A tágas szobákban a nagyobb kutyusoknak is kényelmesen ki tudunk alakítani saját kis kuckót.

Értékelésünk

A szálloda területén kívül sajnos nagyobb sétákra nem igen van lehetőség, a kastély parkjában viszont pórázon kellemesen el lehet sétálni. Ez okból kifolyólag nagyobb mozgás igényű kutyusoknak nem a legmegfelelőbb mozgás szempontjából.

A hotel belső része igen színvonalas. Azok számára tökéletes, akik kikapcsolódásra és kényeztetésre vágynak a város zajától távol, és kis kedvencüket sem szeretnék otthon hagyni.

Amit feltétlen hozz kedvencednek

Ne felejtsd otthon a kutyus fekhelyét, saját pokrócát, hogy a szobában ki tudd alakítani az ő kis részét is, ameddig távol vagy.

Feltétlen hozz külön vizes és etető tálat is, mert nincs bekészítve (igen tudjuk, ez minden gazdinál alap felszereltség, de van olyan szálloda, ahol viszont külön készülnek erre is).

A sétákhoz pedig nyakörv/hám, póráz és kakizacsi szükséges.

Pontszámunk: 7/10

Szálloda elérhetősége: Web / Facebook 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .