KutyaSarok
Utazz Kutyával!

Utazz Kutyával! #3: Hotel Narád & Park ****

Sorozatunk harmadik állomása Mátraszentimrére vezetett, ahol a Hotel Narád & Park **** vendégei voltunk.

Elhelyezkedés, megközelítés

A szálloda a Mátra szívében, Mátraszentimrén található. Autóval a 21-es számú főútról Hatvan felől Pásztónál kell lehajtani. Onnan már kanyargós erdei úton kell haladnunk, hogy elérjük a kis települést.

A szálláshely a falu szélén található, nyugodt erdei környezetben. A kaput átlépve a hotel saját parkolóhelye található, majd onnan közelíthető meg maga az épület.

A belső parkosított területen többféle szolgáltatást is igénybe tudnak venni a kedves vendégek. A részben erdős területen elhelyezkedő Kalandpark az aktív sportolást kedvelő kicsiknek és nagyoknak egyaránt kitűnő szórakozási lehetőséget kínál. A 140 cm -es magasságtól igénybe vehető kalandpark 8 állomással, 5 és fél méteres magasságával az adrenalin függők másik bázisa. Az erdei tornapálya felszereltségével sokrétű aktivitást, mozgási lehetőséget kínál minden korosztály számára. A biciklizés szerelmeseire is gondoltak. Lehetőség van kerékpár bérlésre, amit a parkon belül kiépített bicikli pályán, valamint a környező túraútvonalakon is tudunk használni. Ezen kívül még egy teniszpálya is található a területen.

Kutyát a szálloda területén kizárólag pórázon lehet sétáltatni. A belső részen inkább az aktív sportolásé a főszerep, így ott nincs sok lehetőség nagyobb sétákra. Ellenben rengetek túraútvonal található a Mátrában, melyek közül nem is egy Mátraszentimréről indul. Bővebb tájékozódást a szálloda, illetve a település honlapján is találunk.

A szálloda

A hotel az elhelyezkedéséből is adódóan a kirándulni és az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeket célozza meg. Ehhez minden adott is, a környező túraútvonalaktól kezdve, a belső kalandparkon át, a szállodában található wellness részlegig. Kicsik és nagyok mind megtalálják a számukra megfelelő programot. A legjobb, hogy kedvenceinket sem kell otthon hagyni, hiszen az 50 szobából kettő háziállatok fogadására is alkalmas, melyek mindegyike az emeleten található.

A közelmúltban felújított szálloda személyzete udvarias, alapos és részletes tájékoztatást kaptunk a bejelentkezés során. Kutyusainkat is szívesen fogadták, a szálló vendégek is barátságosan közeledtek feléjük.

Értékelésünk
Pozitívumok
  • Remek elhelyezkedés és adottságok – minden adott a tökéletes túrákhoz, ehhez pedig a megfelelő tájékoztatást is megkapjuk mind a honlapon, mind pedig a szállodában a személyzettől. Túra bakancsot fel, nyakörv/hám, póráz a kutyusra, és meg is hódíthatjátok a Mátrát! Este pedig ameddig kedvenced a szobában pihen ki a nagy kirándulás fáradalmait, addig Te a medencében nyújtóztathatod ki fáradt végtagjaidat.
  • Személyzet és vendégek – kedvenceinket szívesen látják szállodán belül is. Barátságosan közelednek feléjük, nem zavarják őket.
  • Kutyabarátság – az étterem és a wellness részlegen kívül bárhova mehetünk kutyusainkkal.
Negatívumok
  • Kutyabarát szoba elhelyezkedése – a szoba közvetlenül a lift mellett helyezkedik el, így aki teljes csendben szeret pihenni, sajnos számolnia kell a lift zajával, illetve az átmenő vendégekkel is. Ez esetleg kedvenceinket is megzavarhatja.
  • Padlószőnyeg – azoknál a kutyusoknál, akiknél előfordul néha kisebb baleset, azok gazdijának fokozottan oda kell figyelni a higiéniára. Ezen kívül a sok szag hosszú percekig lefoglalja őket, sok szimatolásra számítson minden gazdi az érkezésnél! 🙂
Amit feltétlen hozz kedvencednek

Ne felejtsd otthon a kutyus fekhelyét, saját pokrócát, hogy a szobában ki tudd alakítani az ő kis részét is, ameddig távol vagy.

Feltétlen hozz külön vizes és etető tálat is, mert nincs bekészítve (igen tudjuk, ez minden gazdinál alap felszereltség, de van olyan szálloda, ahol külön készülnek erre is).

A sétákhoz pedig nyakörv/hám, póráz és kakizacsi szükséges.

Pontszámunk

6/10

Szálloda honlapja

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .