Házi mogyoróvajas jutalomfalat
Készíts Te is kedvencednek házi jutalomfalatot! Nagyon egyszerű, és kutyusod is imádni fogja!
Tudtad, hogy nagyon sokféle házilag elkészíthető jutalomfalt recept van már fent az interneten? Mindegyik pofon egyszerű, és kedvenced imádni fogja mindet! Ennek a receptnek kétségtelenül az lesz a leglassabb része, hogy a kis csontokat valahogy ki kell formázni majd egyesével.
Hozzávalók
- 1 pohár teljes kiőrlésű liszt
- fél pohár mogyoróvaj
- negyed pohár cukrozatlan almaszósz, vagy összetört banán
- negyed pohár húsleves alaplé (csirke, marha)
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. Keverd össze a lisztet, a mogyoróvajat és az almaszószt/banánt egy nagy tálban. Add hozzá a levesalapot és jól keverd össze a hozzávalókat. Majd ha már összeállt, kézzel is formázd kicsit labda alakúvá, majd tedd ki az asztalra (esetleg egy kis lisztet szórj alá). Sodrófával ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, majd kezdődhet a kis csontok kiszaggatása. Ezeket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és kb. 18 perc alatt süsd aranybarnára. Légmentesen tárold, hogy ne száradjon ki!
Cikk és képek forrása: eatingbirdfood.com