6 téli elfoglaltság kutyusodnak

Igen, az idő egyre hűvösödik kint, a világos, napos órák számra egyre rövidebb, de kutyusod ilyenkor is igényli a napi mozgást.

Amelett, hogy megőrzi a testi és szellemi egészségét, a gazdi kutyus kapcsolatra is építő hatással vannak a közös programok. Azokon a napokon, mikor az idő ellehetetleníti a sétát, még mindig meg tudod kedvencedet mozgatni, hogy ne rosszalkodással vezesse le a fölösleges energiáját.

Játszatok

A bújócska például nem csak megmozgatja kutyusodat, de mentálisan is próbára teszi őt. Elrejthetsz egy jutalomfalatot, vagy egy játékot is, viszont a legjobb, ha Téged kell megkeresnie valahol a házban. Kezd azzal, hogy eldobsz neki egy játékot, hogy eltávolodjon tőled, majd bújj gyorsan el. Ez a játék remek arra, hogy lefáraszd kutyusodat, és nem utolsó sorban segíti a behívás gyakorlását is.

Tedd próbára az orrát

A kutyáknak nagyon jó szaglásuk van, így ha olyan feladatokat találsz kitalálj ki olyan feladatokat, amiben az orrát kell használnia. Például vacsora előtt építs neki egy “labirintust”, ahol a cél a tálkája, legyél kreatív!

Benti séta

Már vannak kifejezetten kutyáknak gyártott futópadok, de ha ezt nem engedheted meg magadnak, az emberi futópad is megteszi. De óvatosnak kell lenni ezekkel a gépekkel. Hagyj pár napot először, hogy kutyusod megismerkedjen vele, hogyan is működik. Ha hozzászokott már a működéséhez, 3-4 naponta tudunk emelni a dőlésszögön, és a gyorsaságon is. Töltsön rajta mindig annyi időt, mintha kint sétálnátok.

Tél

Különböző programok

Irasd be kutyaiskolába, vagy vidd el úszni. Amellett, hogy lefárad, szocializálódni is tud, hisz más kutyusokkal is találkozhat ezeken az órákon, valamint mentálisan is fejlődik az új gyakorlatok elsajátítása útján.

Tanítsd

Ha bent vagytok a házban, akkor tanulásra fel! Kölyök kutyusoknál az alapoktól kezdve lehet otthon gyakorolni már az ‘Ül!’, ‘Fekszik!’, ‘Marad!’ parancsokat, majd jöhetnek a nehezebb gyakorlatok is. Így biztosan le tudod őt foglalni egy kis időre, ám ezzel sem szabad túlzásba esni! Feltétlenül tarts kisebb szüneteket, amikor látod, hogy lankad az érdeklődése.

Irány a szabad!

A nagyobb kutyusok imádják a havat, és remek edzés számukra a hóban való ugrálás. Töltsetek kint 30-40 percet – ez biztos elegendő lesz kutyusod számára, hogy elfáradjon. Bejövetelkor mindenképp mosd meg kedvenced lábát, hogy az esetleges sót lemosd róla.

Forrás: cesarsway.com
Index kép: policygenius.com
Kép: womansday.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

megosztás