JULIUS-K9 | Póráz Teszt

A múlt héten lehetőségünk nyílt a JULIUS-K9® által forgalmazott három szuper póráz tesztelésére. A továbbiakban tapasztalatainkat szeretnénk megosztani Veletek!

IDC Lumino

Termékleírás

JULIUS-K9® találmány, a világ első Lumino póráza.
A LUMINO® fantázianevet a lumineszcencia / lumineszkálás fogalma ihlette, mely alacsony hőmérsékletű testek fénykibocsátását jelenti. Ennek egyik fajtája az a jelenség (fotóluminszcencia), amikor fényelnyelést követő fénykibocsátásról beszélünk.
A póráz világít (foszforeszkál) a sötétben. Optimális tapadású, szilikon jellegű bevonattal ellátott, erős poliészter heveder, mely terhelési teszteken is bizonyított. A foszforeszkáló anyag csak feltöltődés után képes a világításra, a feltöltődés idejétől, intenzitásától függően.
– Vízlepergető borítás
– Könnyen tisztítható
– Könnyen fertőtleníthető

Szélesség:
– 19 mm szélességben

Hosszúság:
– 1 m
– 1,2 m
– 2 m
– 15 m

IMG_0393

Tapasztalataink

Első körben a színe fogott meg minket ennél a póráznál, igazi csajos darab.

A szilikonos bevonatnak köszönhetően akár esőben is nekiindulhatunk, semmi baja nem lesz a póráznak. Ezáltal a tisztán tartása is nagyon praktikus elegendő áthúzni egy nedves ronggyal és már kész is.

IMG_0392

Tapintása meglepően puha. Elsőre kicsit tartottunk attól, hogy nagyon tapadni fog, és kellemetlen lesz vele kutyát sétáltatni a “gumiszerű” anyag miatt esetleg a kezünket is vágni fogja picit, de nagyon kellemes meglepetésben volt részünk már az első használat alkalmával. Az anyaga már-már selymes, viszont nagyon strapabíró. A fogó résznél sem vágja a kezünket, nem tapad oda, víz hatására sem.

Plusz pontot jelent nálunk még a foszforeszkálása a terméknek. Nyáron a legtöbb gazdi napnyugtakor indul útnak kutyusával, hogy kerülje az elviselhetetlen hőséget. A félhomályban ilyenkor nagyon jól jön (a már feltöltött) póráz. Amellett, hogy nagyon vagányan nézünk ki kedvencünkkel, hogy “világítunk a sötétben”, a biztonságunkról is gondoskodnunk kell.

 

IDC® Csőheveder póráz

Termékleírás

Tartós és nagy teherbírású póráz, melynek különlegessége, hogy foszforeszkáló szálakat tartalmaz. Csőheveder, ezért terhelés esetén sem vágja az ember kezét. A póráz alapvető felszerelés minden kutyatartó számára, ezért különösen fontos, hogy könnyen kezelhető, kényelmes és praktikus legyen. Az IDC® póráz egyesíti azokat a tulajdonságokat, amelyek mindenki számára egyformán fontosak. Tartós és nagy teherbírású, így egy lendületesebb sétához ugyanúgy használható, mint munkához vagy sporthoz. Jó fogású, még terhelés esetén sem vágja az ember kezét. Karabinere könnyen nyitható, ugyanakkor megbízhatóan tart. Az IDC® póráz különböző szélességű és hosszúságú méretekben kapható, így mindenki megtalálhatja a leginkább megfelelőt saját maga és kutyája számára. Rendelhető fogós és fogó nélküli változatban is.

IMG_0394

Tapasztalataink

Személyes kedvencünk ez a póráz, amit kék színben kaptunk, fehér csíkokkal. A normál textil pórázak nagyon sokszor kellemetlen tapintásúak, ráadásul irritatívak is lehetnek, ha nem megfelelő anyagból készítik őket. Azt már nem is említjük, hogy nem eggyel találkoztunk, melyek hamar el is szakadtak, így eléggé kis teherbírással rendelkeznek. Ezzel ellentétben ez a póráz nem valószínű, hogy az elkövetkezendő években bármikor is elszakadna, annyira szuper anyagból készítették.

Lehetőségünk volt (sajnos) esőben is kipróbálni a pórázt. Először azt hittük, hogy meg fogja magát szívni vízzel, csúszkálni fog (mint a legtöbb), de kellemes meglepetésben volt részünk ismét. Vízlepergető anyagának köszönhetően remekül taszította a vizet, nem szívta meg magát, és a fogása sem lett más az eső hatására. Egy kis száradás kellett azért neki, de utána olyan lett, mint új korában.

Tapintása puha, különböző sportokhoz is kitűnően lehet alkalmazni (mint pl. úszás – agility tanítása), de mi inkább ezt a pórázt csak a mindennapi sétákhoz alkalmaznánk, hiszen nem annyira széles, a kézben pont kényelmesen elfér, anélkül, hogy vágná azt.

Ennél a terméknél is plusz pont a már fentebb leírtak miatt a foszforeszkálás, remekül megszívja magát a napon. Akár a lakásba beérve is szuperül lehet látni, hogy “világít” a póráz.

 

Color & Gray termékek – német hevederek, magyar tervezés

Termékleírás

Kellemes tapintású, strapabíró textilanyag, melynek felületébe szőtt gumiszálak biztosítják a kutya vezetésénél nélkülözhetetlen tapadást. Különleges bevonata miatt vizes környezetben és esőben is zavartalanul használható, legyen szó akár sétáról, akár munkáról vagy sportról.
A Color & Gray hevederek Németországban készülnek.

IMG_0395

Tapasztalataink

Első ránézésre mi ezt a terméket egy őrző-védő kutyának tudnánk elképzelni. Mint a leírásban is szerepelt már, iszonyatosan nagy teherbírású a gumiszálaknak köszönhetően, masszív anyagból készült, így garantáltan évekig használható pórázról van szó.

Tapintása kicsit durvább, mint az előző kettőé, ám még ez sem annyira irritáló, nem vágja a kezet a sétáltatások alkalmával. Az anyaga olyan, mintha (köznapi szóhasználattal élve) textilt és gumit kereszteztünk volna. Az utóbbinak köszönhetően ez is szuperül taszítja a vizet.

Ha sorrendet kellene állítanunk a strapabíróságot szem előtt tartva, akkor ez a termék végezne az első helyen. Láthatóan kitettek magukért a gyártók, munkakutyák számára egy igazán hasznos, évekig is használható pórázt álmodtak meg ebben az esetben.

IMG_0390

IMG_0391

Mindhárom termékre jellemző, hogy a felhasznált alapanyagok nem tartalmaznak irritatív összetevőket, valamint a legmagasabb minőségi elvárásoknak felelnek meg. A termékeket mosógépben mosni tilos, tisztításuk 40 fokon, kézileg lehetséges.

A karabinerek minden esetben kényelmesen használhatóak, méretükhöz képest pedig nem nehezek, így kisebb kutyáknak is bátran ajánljuk.

IMG_0405

Összességében mind a három pórázról elmondható, hogy szuper anyagból készültek, magas terhelhetőséggel rendelkeznek, és nem utolsó sorban esztétikailag is magasan kiemelkedőek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

megosztás