KutyaSarok
BlogHírek

Mud Dog Race – Élménybeszámoló

Június elsején került megrendezésre hazánkban a Hard Dog Race szervezésében az első Mud Dog Race, mely igazán vizes kihívások elé állította a két- és négylábú versenyzőket.

Ezúttal a dunaújvárosi Szalki-Sziget Szabadstrand és Camping adott otthont az eseménynek, melyet a Duna Dog Center születésnapi eseménysorozatának, az I. DDC kutyafesztiválnak a keretében rendezték meg. 

A kicsivel több, mint két kilométeres távon számos akadályt kellett a kutya-gazdi párosoknak maguk mögött hagyni. Idòmérés ezúttal nem volt, igazi öröm futás várt ránk. Mi sem hagyhattuk ki az eseményt, első körben neveztünk rá – és milyen jól tettük. A szabad helyek gyorsan fogytak, hamar betelt minden idősáv.

Csak úgy, mint a szeptemberi Base versenyen, az idő most sem kedvezett az indulóknak, egész délelőtt esett az eső. Ami maximum a regisztrációnál történő várakozást nehezítette meg, mert az első akadály után ezt már senki észre sem vette. A rajt utáni bújó akadály után rögtön úszhattak is a kutyusok, kicsivel tovább futva pedig már a gazdiknak is egy kis csatornán kellett a kedvenceikkel áttempózni. 

A pályán sárból sem volt hiány, szerintem többet töltöttünk csúszkálással és egyensúlyozással, mint futással, de ennek az eseménynek nem is a versenyzés volt most a lényege. Voltak igazán megmérős akadályok is, így az esemény valóban próbára tette a párosokat. Igazi kapcsolat- és bizalom építő futásokat lehetett látni, ahol a kutya és a gazda együtt küzdi tovább magát vízen és sáron egyaránt. 

Nekünk negyed óra alatt sikerült teljesíteni a kört. Úsztunk, futottunk, volt ahol négykézláb másztunk a sárban, néhol fenéken is csúsztunk benne. De az biztos, hogy felejthetetlen élménnyel tértünk haza. Talán még azt is mondhatom, hogy még egy körre simán beneveztünk volna, ez a két kilométer elég volt bemelegítésnek.

Szeptemberben újra Base verseny kerül megrendezésre, ezúttal új helyszín ad otthont a versenynek. Szeptember 28-án találkozunk Babatvölgyben, a nevezés már nyitva! 🙂