KutyaSarok
Programok

Kutyavásárt szervez a büntetés-végrehajtás

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szolgálati kutyák beszerzése céljából vásárt hirdet. A beszerzési eljárás 2019. szeptember 20-án 9 óra 00 perckor lesz a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában (271 Baracska-Annamajor).

A beszerzési eljárásra magánszemélyek, társadalmi szervezetek, gazdasági társaságok jelentkezhetnek. Elsősorban német juhászkutya és belga juhászkutya (malinois) – kan vagy szuka – rövidszőrű változata, vagy ezek keverékei, esetleg egyéb fajták gazdáinak jelentkezését várjuk. Az eladásra felkínált kutyákat a helyszínen szakmai bizottság bírálja el a tervezett szolgálati feladatra való képesség, készség, temperamentum és pszichikai tulajdonságok alapján.

A kutyáknak a tesztelés előtt a következő elvárásoknak kell megfelelniük:

– életkora 8-36 hónap között legyen (igazolás módja törzskönyv vagy oltási könyv),

– kifogástalan egészségügyi állapot (a kiválasztást követően a kutya még egyéb állatorvosi vizsgálatra kötelezett, ennek költsége a bv. szervezetet terheli),

– korának megfelelő kötelező és ajánlott védőoltásokkal, igazoltan végzett féreghajtással rendelkezzen, külleme és felépítése feleljen meg a szolgálati elvárásoknak,

– rendelkezzen beültetett mikrochippel (41/2010. Korm. rendelet előírásainak megfelelően),

– a kutya tulajdonjoga kétséget kizárólag igazolható legyen (ha nem a tulajdonos vezeti fel, meghatalmazás szükséges),

– törzskönyv megléte nem elvárás.

Az igazoló dokumentumokat a helyszínen szükséges bemutatni, ezért kérjük, hogy azokat a kutyát felvezető személy hozza magával!

Fenti elvárások bármelyikének hiányában a kutya a beszerzési eljárásban nem vehet részt!

Az esemény részvételéhez regisztráció szükséges, amelyet a bagdi.zoltan.kdbv@bv.gov.hu e-mail címen tehetnek meg.

Index kép forrása: julius-k9.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .