IV. Ebugatta Kutya Piknik

Szeptember 11-én vasárnap került megrendezésre Gödöllőn a IV. Ebugatta Kutya Piknik. A rendezvény szervezője, Petrus Krisztina válaszolt pár kérdésemre.

Az idő kedvezett a rendezvénynek, szinte nyárias hangulatban került ismét megrendezésre az esemény a Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben található füves részen. A vásár mellett különböző kutyás cégek és alapítványok is kitelepültek, így a kedvenceké volt a főszerep vasárnap.

godollo_kutyanap

Mi a tapasztalatod az előző évekhez képest?

Nagy örömmel mondhatom, hogy egyre több féle kutyafajtát hoznak el az Ebugatta napra. Külön öröm volt számomra, hogy a fajtamentők, állatvédők, és a facebook csoportok által meghirdetett külön versenyek is ilyen sikeresek voltak, ritkán lehet ennyi hasonló fajtát együtt látni, ez a program ami idén újdonság volt, és nagyon sokan kedvelték. Az előző évekhez képest, most nem az esőtől kellett tartanunk, hanem idén volt először, amikor a meleg okozta inkább a gondot, de szerencsére rengeteg parkos rész alatt hűsölhettek a kutyusokkal.

Minek köszönhető, hogy minden évben egyre népszerűbb az esemény?

Az Ebugatta mióta nem televíziós műsorként működik, egy online közösséggé alakult, a facebook csoportunkban több, mint 26 ezren vannak, holott nincsenek benne “negatív” hírek, és a legnagyobb kutyás csoportokkal is együttműködünk, így több száz ezer kutyabarátot érünk el havi szinten. Egy nagy baráti társaság lettünk, így a közönség adott. A kutyások szeretnek találkozni a rendezvényeimen, mivel mindig jó programokkal is készülök, ráadásul mivel az én rendezvényeim célja nem a haszonszerzés, így se belépőt nem kell fizetni, se nevezési díj nincs a versenyekre, ellenben a tombolában most is több száz ajándékot sorsoltunk ki, ami szintén ingyenes volt. Van aki 1997 óta majdnem minden Ebugatta napon ott volt, online pedig nagyon sokakkal tartjuk a kapcsolatot, hiszen az évek alatt barátokká is váltunk.

Szépségverseny

A legnagyobb sikere a szépségversenynek volt. Van személyes kedvenced?

Mindig az a jó, hogy nem én bírálok, hiszen nagyon sok kutyát ismerek, van amelyiket egészen baba kora óta, és figyelemmel kísérem a sorsukat, tanácsokkal látom el a gazdáikat, így nehéz lenne kedvencet választani. A legnagyobb szívdobbanást akkor éreztem, amikor a magyar fajta kutyusok jöttek be a ringbe, nagyon sok mudi is volt, amit igazán ritkán látnak az emberek. Én pulik között nőttem fel és ez a csoport volt a kedvencem. Gödöllő városa minden évben felajánl édesanyám, Harcsás Márta emlékére egy díjat, idén ezt Szekeres Péter és Kenzó nevű német dog  kutyája kapta tőlem. Ők szinte minden rendezvényemen ott vannak, az Ebugatta rendszeres követői, és egy különleges kapcsolat van közöttük. Kenzó már hét éves, kezd kiöregedni a versenyzésből, ezért idén ők lettek az emlékdíj nyertesei.
Forrás: ebugatta.hu
Kenzó
Forrás: ebugatta.hu

Mikor várható a következő hasonló esemény?

A következő rendezvényen az Ebugatta meghívott vendég lesz, hiszen sajátokon kívül rendszeresen becsatlakozunk más programokhoz, a “Nagy őszi bulldog buli” 2016. 10. 16-án kerül megrendezésre, ahol háziasszonyként várom a bulldog kedvelő kutyásokat.
Kutyabarathelyek.hu standja
Kicsi és nagyok
Csivavák
img_2858

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

megosztás