Quantcast

Ezerkutyás tavaszi örömfutás Piliscséven

Remek hangulatú Not Just Run örömfutással köszöntötték a tavaszt a Hard Dog Race szerelmesei Piliscséven. Április utolsó hétvégéjén mintegy ezer terepfutó és kutyája adott randevút egymásnak a helyi motocross pálya területén, ahol máskor a gépeket, most az embert, valamint leghűségesebb társát tették próbára a meredek emelkedők, illetve a gyakran hajmeresztő lejtők. Az egynapos rendezvény nevezési díjainak egy részével a szervezők immár hagyományosan az állatvédelemben dolgozó nonprofit szervezeteket támogatják.

A borús égboltról szitáló reggeli eső sem szegte kedvét a Hard Dog Race (HDR) tavaszi versenyére gyülekező terepfutóknak és négylábú kedvenceiknek a Piliscsév Motocross Pályán április 29-én, szombaton. A résztvevők folyamatosan érkeztek, és az épített akadályok nélkül is komoly kihívást jelentő pályán rajthoz álló versenyzőkre szerencsére a felhők fölül előbújó nap is hamar rámosolygott. A tizenöt perces etapokban, harminc másodperces időközökkel, párosával induló terepfutók és kutyáik csodálatos időben teljesíthették a 155 méter szintkülönbség leküzdését megkövetelő 5710 méteres távot.

HAT LÁB, KÉT SZÍV, HÁROM MENHELY!

Az idén negyedik alkalommal megrendezett barátságos megmérettetés különösen népszerűnek bizonyult az egyéni kategóriában nevező hölgyek körében, akik több mint négyszázan, az egyéniben induló férfiaknál két és félszer többen álltak rajthoz kutyájuk oldalán. A csapatok versengésének ugyanakkor különös jelentőséget kölcsönzött, hogy a 85 két fővel, valamint a 23 hat versenyzővel induló kutyás kompánia mellett, immár másodszor ott voltak Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány látássérült futói is.

„A HDR tavaszi örömfutása idén számos tekintetben újdonságokat hozott. A már bevált helyszínen új volt a pálya, újdonságot jelentett a hölgyversenyzők gyorsan növekvő száma, és reményt keltően sok volt a kutyás terepfutással először próbálkozó nevező is” – fogalmazott Púza András. A HDR alapítója fontos feladatának tekinti a kutyás sportok népszerűsítését, és mint korábbi kutyavezető tűzszerész arra bíztat mindenkit, most különösen a női terepfutókkal szembeni versengésben a tavaszi rendezvényen létszámukat tekintve alulmaradt férfiakat, hogy vegyenek részt minél többen a következő versenyeken.

NOT JUST RUN – Fuss egy jó ügyért!

A HDR férfi versenyzői egyelőre fellélegezhetnek, az idei első NOT JUST RUN kihívását a legrövidebb idő alatt Pintér András teljesítette Bársony névre hallgató kutyájával. Párosuk 22 perc 13 másodperc alatt futotta le az 5,7 kilométeres távot, míg mögöttük a leggyorsabb hölgyversenyző Bor-Szeifert Adrienn és kutyája, Marvel 27 perc 17 másodperc után ért célba. 

A jótékonysági HDR örömfutás különlegessége, hogy itt minden felnőtt korosztály tagjai elindulhatnak, és megküzdhetnek önmagukkal. Ráadásul a részvételhez nincs szükség speciálisan futásra trenírozott kutyára sem, a piliscsévi pályán kistestű négylábúakkal, például tacskókkal, spánielekkel éppen úgy lehetett találkozni, mint a legtermetesebb vahúrokkal, komondorokkal, berni pásztorkokkal. Az indulók koruktól, és kutyájuk fajtájától függetlenül eldönthették, hogy nevezési díjuk egy részével a Retriever Rescue, a Tetovált Állatmentők, vagy az Ürömi Állatotthon nonprofit szervezetének munkáját segítik.

JÖN A CSEH ÉS A LENGYEL HDR BASE!

A HDR idei első versenye Piliscséven eredményesen zárult, ám miután a szervezők kifújják magukat, megkezdik a felkészülést következő rendezvényeikre, köztük a csehországi Kraličák Stříbrnice síközpont erdőkkel borított hegyvidéki terepén szeptember 2-ra, és a Lengyelországba, szeptember 9-re meghirdetett BASE futamokra. A nevezés mindkét eseményre hamarosan megnyílik, így a https://entry.harddog.run/races oldalon a kutyás terepfutás magyarországi szerelmesei is regisztrálhatnak majd.

Hazánkban ősszel rajtol az újabb megmérettetés, a szeptemberi 23-i BASE futam hagyományosan sokkal több lesz egyszerű örömfutásnál. A terepfutás szerelmesei kutyáikkal a Piliscsév Motocross Pálya mintegy hat kilométerén, igazi Hard Dogoknak való épített akadályok, a hozzájuk kapcsolódó feladatok, no meg a kemény terep leküzdésével tehetik próbára saját maguk és leghűségesebb társuk erejét, elszántságát.

További információk: https://harddograce.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

megosztás