KutyaSarok
Oktatás

Miért gyakoroljatok többször rövidebb ideig?

Mikor otthon gyakoroltok kutyusoddal, foglalkozz vele többször, rövidebb időszakokat, hogy a legtöbbet tudd kihozni belőle!

Ahelyett, hogy 30-60 percet foglalkozol otthon a kutyussal, oszd fel ezt az időszakot kisebb időközökre. Ha elmentek kutyaiskolába ott tényleg egy órás foglalkozások szoktak lenni, ám túlnyomó részt az oktató a gazdiknak szoktam elmondani a feladatokat, „őket tanítja”, hogy majd otthon mindazon feladatokat gyakorolni tudják.

Itt van négy ok, miért is érdemes betartani ezt.

Forrás: southernnevadadogtraining.com

Segít következetesnek maradni

Ijesztőnek tűnhet egy hosszú munkanap után egy egész órát (vagy akár csak 30 percet) eltölteni még a kutyus tanításával. A fárasztó nap után csak pihenni lenne kedved. Ezért is megfelelő a 10-15 perces gyakorló idő (de még az 5 is!). Kedvenceddel is tudtál foglalkozni aznap, és te sem mordulsz rá a 20. perc után, ha elfogyna a türelmed.

A rövidebb időszakokat könnyebb ismételni

Ha időd engedni, és tudsz egy nap akár kétszer is 10-15 percet foglalkozni kutyusoddal (vagy meg tudsz kérni egy családtagot/szomszédot, hogy az egyiket vállalja el helyetted), az már fél órát tesz ki egy nap!

Könnyebben fenntartod az érdeklődését

Kutyusod olyan mint egy kisgyerek. Rövid ideig tudod fenntartani a figyelmét, hogy tényleg rád koncentráljon. Megeshet, hogy a 15. perc után egy a kert felett elszálló madarat már érdekesebbnek fog tűnni. Innen tudhatod, hogy egy kis szünetet kellene tartani, egy óra múlva folytathatjátok ugyan innen!

Egész nap tudtok gyakorolni

Gondolj csak bele, az egész napi rutinotokban ott a gyakorlás lehetősége. Sétára indultok? Kérd őt, hogy üljön, és várjon, míg elkészülsz. Vacsi előtt álltok? Kérd meg, hogy üljön le, mielőtt elé rakod a tálat. Mikor hazaérsz munkából, ne vedd észre a rád ugráló kedvencedet, csak akkor figyelj rá, mikor végleg lenyugodott. Kutyusodnak is élvezetesebb lesz így a tanulás, mint a kutyaiskolában.

 

Kép forrása: southernnevadadogtraining.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .