KutyaSarok
Hírek

Új kutyafuttató Sopronban

A felelős állattartáshoz hozzá tartozik, hogy gazdáik a kedvtelésből tartott kutyák elegendő mozgását is biztosítsák.

A felelős állattartáshoz hozzá tartozik, hogy gazdáik a kedvtelésből tartott kutyák elegendő mozgását is biztosítsák – írja a Sopronmédia. A közterületen való sétáltatás bizonyos helyeken csak pórázzal engedélyezett, máshol pedig a kutyák elengedése azt a kockázatot is magában hordozza, hogy az állat esetleg elszalad, elveszik, megsérül. Ezen problémák kiküszöbölésére létesülnek egyre több helyen úgynevezett kutyafuttatók, ahol gazdáik nyugodtan elengedhetik kedvenceiket.

Sopron2

Sopron legújabb kutyafuttatója Tómalmon a Kistómalom utca mellett 3150 négyzetméteren valósult meg. A bekerített füves terület és a lakóházak között 25 méteres védősáv húzódik, valamint a kutyák biztonsága érdekében a bejárat zsiliprendszerrel került kialakításra. A területen a pihenéshez padok, a kutyaürülék gyűjtésére pedig hulladékedények lettek elhelyezve.

Kerítés épül Sopron-Tómalomnál!
A házirend betartásával bárki használhatja a területet, melyben a kutyák és gazdáik remélhetőleg egyaránt örömüket lelik majd.

Sopron3

Fotók: Leczovics Zsolt
Videó: Cyberpress.hu

One thought on “Új kutyafuttató Sopronban

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .