Magyar fajta a Westminster kutyashow-n

Az éves szinten megrendezésre kerülő kutyashow-n három új fajta került bemutatásra – köztük nagy büszkeségünkre egy magyar fajta is.

Január 30-án mutatták be az új fajtákat a New York-i Madison Square Garden-ben. A show egyébként február 11, 13, illetve 14-én kerül majd megrendezésre, és több, mint 2800 kutyára számítanak majd a szervezők. A rendezvényen zsűrizni fogják a kutyákat engedelmesség, fajtánkénti küllem, illetve agility feladatok szerint is.

Az új fajták

Az amerikai meztelen terrier – egy harcias kis kutyus, puha szőrrel, remek az allergiásoknak – mondta Gail Bisher, az esemény szóvivője. Kíváncsi és aktív kutyus, igazi terrier mentalitás! – tette hozzá.

Toby és Izzy, a két sloughi

A sloughi – közepes testalkatú, rövid szőrű vadászkutya; Észak-Afrikából származik, az idegenekkel tartózkodó, viszont gazdájával fantasztikusan jól kijön.

Pumi
A pumit is bemutatták a MAdison Square Gardenben.

A pumi – ősi magyar fajta. Ms. Bisher elmondta, hogy nagyon aranyosak, viszont vérbeli terelőkutyák. Gazdiákhoz nagyon ragaszkodóak, és gyorsan tanulnak.

Cikk és képek forrása: The New York Times 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

megosztás