Országos Bulldog Találkozó

A tavasszal is már megrendezésre került találkozó után most októberben is a bulldogoké lesz a főszerep a Népligetben.

Október 16-án minden bulldogost és “bulldogtalant” szeretettel várnak egy fergeteges találkozóra a rendezők. A helyszín a Népligetben található Strázsa Kutyaiskola és Panzió lesz. A rendezvény főszervezője, Katona Tamás válaszolt pár kérdésünkre a találkozóval kapcsolatban.

Mi a rendezvénynek a története, mi ihlette a találkozó ötletét?

Nagyjából négy éve a bulldogom, Lalika érkezésével kezdődött ez a találkozó szervezés. Ő egy mentett bulldog. Lalikát a halál torkából siralmas állapotban mentették lelkes állatmentők.  Egy óriási daganattal a lábán, ekcémásan, bolhákkal telis-tele, süketen, fülgyulladással, meggyötört és teljesen lefogyott állapotban hozták el a régi élete helyszínéről ahol irgalmatlan körülmények között élt.

Miatta kezdtem bele a szervezésbe. Ezért hoztam létre a Ligeti Bulldog Találkozót, hogy Lalikának és bulldog társainak minél több bulldogos programot csináljunk. Az elmúlt közel négy évben nagyjából száz „Ligeti Bulldog Találkozón”, „Kirándul a bulldogom” illetve „Lubickol a bulldogom” rendezvényen vagyunk túl.

Idén ez a rendezvénysorozat Országos Bulldog Találkozóvá és egy nagy bulldogos közösséggé fejlődött.

Hányadik alkalommal kerül megrendezésre az eseméy?

A tavaszi Országos Bulldog Találkozó sikere után már bizonyos volt, hogy ezt a nagyobb volumenű találkozót folytatni kell. Először arra gondoltam, hogy majd jövőre! Azonban a gazdikkal beszélgetve kiderült, hogy nagyon sokan minél előbb szeretnék átélni ugyanazt az élményt, amit tavasszal. Illetve akik lemaradtak vagy még nem voltak bulldogosok, azok is örülnének egy ilyen rendezvénynek. Ezért lett az október 16-i őszi dátum, ami a második Országos Bulldog Találkozó lesz.

Milyen programokra, kiállítókra, standokra számíthatnak az oda látogatók?

Programok tekintetében igyekszünk ősszel is a bulldogosokra szabott rendezvénnyel készülni.

Műsorvezetőnk és háziasszonyunk ősszel is Petrus Kriszti, az Ebugatta Média tulajdonosa lesz. Elfogadta meghívásunkat Nyakas Gábor (The Dog Coach) kutyatréner, aki többek között Cesar Millannel is dolgozott. Ő egy közel egyórás interaktív előadást tart helyszínen kiválasztott bulldogok bevonásával. Velünk lesz most is a Noé Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentő csoportja. Nagyon fontosnak tartom a bulldog fajta mentését, mert Lalika is mentett bulldog továbbá az ismeretségi körben is több mentett bulldog van. Betétprogramunk az ELTE Etológiai tanszékének bulldogokra vonatkozó viselkedési és intelligenciára vonatkozó kísérlete, amit a rendezvény keretein belül végeznek el. Terápiás állatorvosunk nagy megtiszteltetésünkre Assoc. Prof. Dr. Juhász Csaba lesz. A tavaszi találkozó legsikeresebb része a tombola volt – most is értékes nyeremények várnak a kilátogatókra, a fődíj pedig egy páros belépő lesz Cesar Millan Show-jára. És most sem maradhat el a várva-várt szépségverseny sem.

A kiállítóknál is arra figyeltünk, hogy bulldogokkal kapcsolatos cégek jelenhessenek meg termékeikkel. Többségében bulldog tulajdonos cégek lesznek jelen. Jelen lesz a bulldogos ruhákat és ajándéktárgyakat forgalmazó Kutyás Cuccok webáruház  a teljes Bulldog Streetwear kollekcióval. Lesz még GreenGo Ball stand természetes alapanyagú játékokkal. Bulldogos fekhelyekkel és kiegészítőkkel a FluffyDreams készül, ott lesz a Chill-Dog vagány nyakörvekkel és pórázokkal, kiváló minőségű táplálék kiegészítőkkel várja a bulldogosokat a Quebeck. A Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság is képviselteti magát és a Tappancs Fizio kollégái bemutatót is tartanak majd. Fő támogatónk még a Panzi-Pet akik standdal nem lesznek jelen de tápokkal járulnak hozzá a rendezvény sikerességéhez.

Lesz szépségverseny is. Milyen kategóriák lesznek, mi lesz a zsűrizés menete?

A Bulldog Beauty Contest indulói most is az angol illetve francia csoportokra lesznek osztva. Ezen belül fiatal, felnőtt és idős korcsoportok lesznek. A zsűri tagjai között lesz Zsótér Márta tenyésztő a Brillant Bulls kennel tulajdonosa, Nyakas Gábor The Dog Coach kutyakiképző illetve Schneider Kinga a Noé Állatotthon képviseletében.

Mivel ez nem címet adó verseny, hanem kutyashow ezért a zsűri tagjai a bulldogok ápoltságát, kisugárzását és fajta jellegét veszik figyelembe. Ebbe még beleszól a „cukiság” faktor is.

bulldogbeautycontestfekvo

Pár mondatban kérlek, foglald össze, miért érdemes kilátogatni a rendezvényre!

Szeretettel és nagy izgalommal készülünk arra, hogy a budapesti és a vidékről illetve külföldről érkező bulldogosok számára ismét egy tartalmas és emlékezetes bulldogos programot nyújthassunk.  A bulldogos közösség építésére és a bulldogok szocializációja szempontjából a legjobb, ha eljöttök és velünk élitek át a máshol nem tapasztalható bulldogos élményt!

Reméljük, október 16-án vasárnap sokan kilátogatnak a rendezvényre.  Aki volt már rendezvényen, azokat visszavárjuk, akik először jönnének azokat is bíztatjuk a részvételre.

Jöjjön bulldog, bulldogtalan!

FACEBOOK OLDAL | ESEMÉNY| WEBOLDAL

 

Képek forrása: bulldogosok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

megosztás