KutyaSarok
Hírek

Munkába is kutyussal!

Évente több száz esetben fordul elő, hogy túlzottan napos helyen tartott vagy felforrósodott autóból mentett kutyákat kell ellátniuk az állatorvosoknak.

A Telenor törökbálinti székházában „Hozd munkába a kutyádat” napot szervezett munkatársai számára. Ezen a napon a cég munkatársait négylábú barátaik is elkísérhették, ahol egy kellemes nap eltöltésére előkészített környezet várta az ebeket is. Az akcióval a cég szándéka, hogy felhívja a figyelmet a nyári kánikula idején a felelős állattartás fontosságára, mert a rekkenő hőség a kutyák és más házi kedvencek számára is komoly megterhelést jelenthet. A Vigyél Haza Alapítvány szerint a nyári időszakban a leggyakoribb probléma, hogy a gazdák a napon parkoló autóban hagyják vagy nem megfelelően árnyékolt területen tartják a kutyákat. Egy forró napon, 30 fokos melegben, akár 10 perc alatt 70 fokosra forrósodik az autó belseje. A kutyának ez kínszenvedés, hiszen ő csak lihegéssel tudja hűteni magát így, akár perceken belül hőgutát kaphat, ami visszafordíthatatlan károsodáshoz vezethet vagy az állat életébe is kerülhet.

Az alkalmazás letölthető Androidra és iPhone-ra.

Vigyél Haza
A Telenor a Vigyél Haza Alapítvánnyal közösen 2014-ben fejlesztette ki az okostelefon appot, ami Androidon és iOS-en is elérhető. Az alkalmazás funkciói között található elveszett kutya kereső, talált kutya bejelentő, kutyabarát étterem, szállás és kutyajátszótér kereső. Legutóbb pedig kutya-elsősegély tanácsokkal bővült az app, amely baleset esetén is hasznos megoldásokat javasol a gazdiknak.

Cikk és kép: nepszava.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .