Kutyamelegben is versenyeztek a kutyus-gazdi párosok a IV. Ebathlonon

Idén negyedik alkalommal ma rendezték meg a kutyák-gazdik ügyességi versenyét, az Ebathlont az Allee melletti Kőrösy sétányon. A játékos feladatokat nem a kiképzett, hanem kifejezetten „amatőr” kutyáknak szánták. A megmérettetés a kutyus-gazdi egymásra hangoltságról, együttműködésről szólt. Aki kíváncsi, milyen elmélyült kapcsolata van a kutyájával, esetleg szükség van-e az együttműködés fejlesztésére, annak az Ebathlon a legjobb lehetőség. Az akadályokat versenyen kívül is ki lehetett próbálni a kutyusokkal, így azok is próbára tehették magukat és kedvencüket, akik nem szeretik a nyilvános megmérettetéseket. Mind az Allee, mind  szervező partnere, a Népszigeti Kutyaiskola idén is egy kellemes közös programot állított össze a környékbeli kutyabarátokkal a felelős állattartás jegyében.

Sokan tudják már, hogy az Allee állatbarát hely és bárki behozhatja az épületbe kedvencét. Most játékos verseny keretében a felelős állattartásra szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Az erőszakmentes tanítástól kezdve a helyes életmódig számos fontos tudnivalóval meg lehetett ismerkedni nálunk. – fogalmazott Berzevici Rita az Allee marketing menedzsere.

Az eseményre a kutyapékség kóstolóval és receptekkel készült, de kreatív, kutyaügyességi játékokkal is megismerkedhettek az érdeklődők. Jelen volt a  Mancs a kézben Mentőkutyás Egyesület és a fajtamentő retriverhelp.hu is. Az Ebathlont szervező, nyitottságáról ismert Népszigeti Kutyaiskola szakembereit elismert kutyanevelő módszerükről, a Tükörmódszerről is lehetett kérdezni a helyszínen.

Az eseményen bemutatkoztak a fogyatékosokat segítő négylábúak is: az Allee fontos szerepet vállal képzésükben azzal, hogy terepet biztosít a kutyusok számára olyan élethelyzetekkel való találkozáshoz, mint a mozgólépcső vagy a fotocellás ajtók használata. 

A versenyek junior (1 éves kor alatti) és felnőtt (1 éves kor feletti kutyusok) kategóriában zajlottak, az eredmények az alábbiak szerint alakultak:  

Junior kategória

1.        helyezett – Papp Réka Anna – Nicolas (rövidszőrű skótjuhász)

2.        helyezett – Beréti Judit – Wendy (boston terrier)

3.        helyezett  – Herendi Márta – Jana (keverék)

Felnőtt kategória

1.        helyezett – Tanászi Szandra – Nitro (malinois)

2.        helyezett – Noficzer Eszter – Turbó (keverék)

3.        helyezett – Schneider Léna Csenge – Zea (border collie)

A verseny három feladattípusból állt, amelyeken a bírák az időt és helyenként a pontosságot figyelték. A rekord melegben párakapu hűtötte a nézőket és a résztvevőket, végül egy slag is előkerült a kutyák és gazdik örömére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

megosztás