KutyaSarok
Hírek

Chilis mellényekkel védenék a kutyákat a farkasoktól Finnországban

A finn Nurmesben annyira sok kutyaáldozatot szedtek a farkasok, hogy rendkívüli időkben rendkívüli megoldásokra van szükség.

A kelet-finnországi településen olyan mellényekkel szerelik fel a kutyákat, és más háziállatokat, amiket chilivel megpakolt patronokkal szerelnek fel. Így ha egy farkas támad, jó adag erőset kap a pofájába, és elmegy a kedve a tépelődéstől.

Finn kutya
A kép csak illusztráció!

Nagyon bíznak a helyiek, és tavasszal kezdik a helyiek tesztelni a chilimellényt – bízva abban, hogy nem lesz még egy olyan horrorisztikus év, mint az idei, amikor 32 kutya pusztult el farkasok támadása miatt. A megoldás egyébként nem a helyiek fejlesztése, a feltaláló azért ebben a térségben veti be először, mert Nurmes környékén legtöbb a vérengzés.

Kevesebb, mint 250 farkast tartanak számon Finnországban, ahol egyébként tilos az orvvadászat. Ez 50-nel, mint kevesebb volt az év elején, amikor a kormány év elején mégis engedélyt adott 50 állat leölésére.

Forrás: 444.hu | BBC / YLE
Index kép: pets4homes.co.uk
Kép forrása: hurtta.com.ua

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .