KutyaSarok
Hírek

A gazdijukkal álmodnak a kutyák

Kutatók szerint kutyusaink rólunk, gazdikról álmodnak alvás közben.

A Harvard klinikai és evolúciós pszchiológusa, Dr. Deirdre Barrett éveket töltött az emberek alvási szokásainak megfigyelésével. Kivetítve ezt a kutyusokra megállapította, hogy hasonlóan mint mi, kedvenceink is a mindennapi élményeikről álmodnak alvás közben.

„Mivel a kutyák érzelmileg nagyon ragaszkodnak gazdájukhoz, elképzelhető, hogy épp az arcunkról, illatunkról álmodnak” – mondta Barrett.

Alvó kutyus

 

Bár figyelmeztetett arra, hogy nem vehetjük biztosra a tényt, hogy rólunk álmodnak, de elmondta, hogy az emlősöknek hasonló alvási ciklusai vannak, mint az embereknek. Náluk is megfigyelhető az a bizonyos fázis (REM – Rapid Eye Movement) alvás közben, melyben mi emberek szoktunk álmodni. Ez arra enged következtetni, hogy ők is álmodhatnak, mikor néha-néha megrándulnak a lábaik, ugatnak, vagy épp nyüszítenek „álmukban”.

Dr. Barett szerint, ha szép álmokat szeretnénk kutyusunknak, tegyük széppé a napját, az alvás pedig legyen egy kényelmes, számára biztonságos helyen.

 

Forrás: independent.co.uk
Index kép: livesience.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .