Veresi Kutyás Központ és Uszoda

Lehetőségem volt eltölteni egy kellemes délelőttöt Várhelyi Dórinál a Veresi Kutyausziban. A kérdéseimre kutyaúsztatás közben válaszolt.

A Veresi Kutyás Központ és Uszoda Veresegyház egyik kis utcájában, a Kuruc utcában található. Már messziről látható a figyelemfelhívó tábla, valamint a fedett medencét is rögtön ki lehet szúrni az utcából, így biztos nem tudunk eltévedni.

Dóri már 8 éve foglalkozik kutyák úsztatásával, mára már ez tölti ki mindennapjait. Saját kutyusának betegsége inspirálta arra, hogy komolyabban beleássa magát az úszás rejtelmeibe. Az internetes fórumokat bújva kapta a tanácsot, hogy az úszás, mint mozgásforma segíteni tud kedvencén, így nem volt kérdés számára, hogy megtanulja ezt a hivatást.

Veresi Kutyauszi KutyaSarok

2012 október 1-én nyitotta meg Magyarország első és akkoriban egyetlen kutya hidroterápiás központját. Kezdetben egy beltéri medencében tartotta az órákat, 2018 májusától viszont egy új, kültéri, fűtött (téli időszakban fedhető) medencében tartja az órákat a kedves négylábú ügyfeleinek. Az úszás mellett fizioterapeuták is várják egyéni rehabilitációs terápiák mellett csoportos tornákkal is kedvenceinket, amit a gazdival együtt végezhetnek a kutyusok. A fizioterápián és az úszáson túl, állatorvosuk, Dr. Tornyi Katalin akupunktúrás és osteoterápiás kezeléssekkel áll rendelkezésre, előre egyeztetett időpontban.

Dóri elmesélte, hogy a kutyusok ma már nem csak rehabilitációs célból látogatják a Kutyauszit. Az úszás prevenciós célból is kitűnő választás lehet a gazdik számára, nagyon sok ízületi betegség kialakulását tudja megakadályozni a különböző izomcsoportok tornáztatásával, és a kutyus teljes átnozgatásával. Ezen kívül fizikai fárasztásra is remekül alkalmas, hiszen elég egy fél óra a medencében a napi mozgásigény kielégítésére (természetesen a napi egészségügyi sétákat nem elfelejteni mellette! :)). Az úszás a viselkedés problémás kutyusokon is tud segíteni. Ilyenkor a gazdi is bemehet a vízbe kedvencével, ezzel adva egy biztos pontot a kutyának. Az úszás hatására a kutyus önbizalma fejlődik, épül a kutya-gazdi kapcsolat, szépen lassan pedig kitárul előtte a világ. Több sikersztori is született már így, pár alkalom után a félős kutyus is bátran ugrott a vízbe a labda után.

A hely különböző programoknak is otthont ad, egyik leglátogatottabb ezek közül a fajtanaopok szoktak lenni. Ilyenkor azonos fajtájú kutyusok gyűlnek össze az uszi területén, és próbálhatják ki az úszás és a fizioterápia adta pozitív dokgokat. Egyik leglátogatottabb napjuk a vizslanap volt. Ha nem szeretnél lemaradni a programokról, kövesd Őket Facebookon, hogy mindenről frissen tudj informálódni!

Veresi Kutyauszi KutyaSarok

Dóri nagy örömére a hely kedvelt a show kutyások, a sport kutyások és a tenyésztők körében is, a kölyökkutya tesztjükkel. Az interjú alatt is jöttek – mentek a gazdik, már-már családias volt a hangulat. Itt bizony senkinek nem kell feszélyezve éreznie magát, olyan érzésem volt, mintha már évek óta látogatnám én is a helyet, Dórival pedig már ezer éves barátnők lennénk.

Megtudtam egy kulisszatitkot is! Még az idén tervben van számukra a költözés, ternészetesen csak a térségen belül! A szolgáltatások maradnak a régiek, és bővül a paletta a panzióztatással. A rehabilitációjuk alatt lévő kutyusok lakhatnak majd ott, vagy akár a teljesen egészséges kedvenceinket is beadhatjuk, ha épp nem tudjuk magunkkal vinni az utazásunk során. A kis veresi utcából pedig egy tanyára szeretnének költözni, ahol kedvenceink bátran és biztonságosan szaladgálhatnak a nagy területen.

Az uszodát és a fizioterápiát is előzetes időpont egyeztetés alapján lehet látogatni, amit könnyedén le tudunk foglalni a weboldalukon.

Az interjú alatt készült még több fotót IDE KATTINTVA tudjátok megtekinteni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

megosztás