KutyaSarok
Kutyás szolgáltatásokTermékek

HerbArting – Természetes kozmetikumok kedvenceinknek

A HerbArting kozmetikumok megálmodójának, Szabó-Vida Zsófiának tettük fel kérdéseinket. Mivel a kutya is családtag, fontos, hogy az ő egészségükkel is törődjünk. Egészséges szőr és puha bőr!

Kérlek pár mondatban mesélj magadról! Mi ösztönzött a gyógynövényekkel való munkában?
Már gyerekkoromban kísérleteztem fenyőtobozból krém és rózsaszirmokból olaj kinyerésével és mindig is a természet érdekelt kiemelten. 2005-ben végeztem a Kertészeti Egyetemen, gyógynövény-szakon. Kertészmérnökként már régóta nagyon fontosnak tartom kihasználni mindazt a jót, amit a növények tudnak adni nekünk. Ez köszönöm vissza a termékeimben is.

Mikor indult a saját vállalkozásod, a HerbArting?
2016-ban hoztam létre a HerbArting márkát, ekkor a kislányom másfél éves volt. Már hosszú évek képeztem magam és álmodoztam kozmetikumkészítésről, de a végső lökést a kislányom, Kató születése adta, mivel már a kórházban jelezték, hogy nagyon problémás a bőre, számíthatunk atópiára és mindenféle egyéb problémára, így csak hipoallergén bőrkezelés javasolt. Az ő nagyon érzékeny bőrére kezdtem el kifejleszteni a termékeimet. A termékfejlesztésben remek támpontot adnak nekem a nála megjelent problémák, de szerencsére mind nekem, mind a férjemnek elég érzékeny bőrünk van, így könnyű a dolgom.

Első sorban babáknak, illetve gyerekeknek készült termékeket lehet beszerezni Nálad. Mi inspirált arra, hogy kutyáknak is készíts termékeket?
Mindig is volt kutya a családunkban és már 20 éve mindig van saját kutyusom is. Amikor kozmetikumkészítéssel kezdtem foglalkozni, azzal szembesültem, hogy sajnos, a jelenleg a piacon kapható kutyakozmetikumok összetétele még rosszabb, mint az emberi termékeké. Egy átlagos bolti kutyasampon tele van a bőrt szárító, irritáló tisztító tenzidekkel (SLS, SLES), festékanyagokkal (hogy egy fehér kutya fehérebbnek látsszon), rákkeltő tartósítószerekkel (parabének) és felesleges illatanyagokkal. Amikor ezzel szembesültem, eldöntöttem, hogy ezen én szeretnék változtatni és alternatívát nyújtani. Így születtek a HerbArting Dogs termékek.

Mit lehet tudni ezekről a termékekről? Mik a fő összetevőik? Milyen jótékony hatásaik vannak?
Termékeim nem tartalmaznak kőolajszármazékokat, rákkeltő, káros anyagokat, illóolajakat, illatanyagokat. Minden termék alapját bio gyógynövények adják és lágy, ápoló összetevők, például bio, finomítatlan shea vaj. Igyekszem nemcsak magas minőségű, de praktikus megoldásokat kitalálni a gazdák számára, mint például a HerbArting kutyamancsmosó sampon, ami segíti a mancsok tisztítását, amikor a kutyus a házba lép.

Elsősorban milyen kutyusoknak ajánlod ezeket?
A lágy, kíméletes összetétel miatt, a HerbArting kutyatermékek remekül használhatók ekcémás, allergiás kutyusoknál is. Azt pedig, hogy mentesek az illatanyagoktól, minden kutyus nagyon élvezi, mert nem irritálja az orrukat és így nincsen fetrengőzési kényszer sem.

Hogyan lehet hozzájutni a termékekhez?
Termékeim mind megvásárolhatók a www.herbarting.hu weboldalamon.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .