KutyaSarok
Hírek

Világbajnok szánhajtó lett a pap

Kiss Attila csomafalvi származású óradnai papnak több mint hobbija a kutyaszánhajtás, hiszen világbajnok lett e sportágban.

Kiss Attila február 16–19. között az olaszországi Millegrobbéban (Alpe Cimbra) megrendezett FISTC sprint kutyaszánhajtó világbajnokságon első helyet szerzett hatkutyás szibériaihusky-fogattal. Korábban Kiss kétszer volt Európa-bajnok és egyszer a világbajnokságon második helyezést is szerzett kutyafogatával – írja a székelyhon.ro.

Kiss Attila azt állítja, akit a szánhúzás „vírusa” elkap, az nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tud kilábalni a fertőzésből. Mégsem gondolja úgy, hogy a papság és a fogathajtás két külön világ lenne. Istenélménye is e sportághoz kötődik, világlátását is ez az egység határozza meg.

Kutyaszán

„Egy szabadnapomon Csíkszentgyörgyről egy hatkutyás fogattal szánon indultam az egyik filiába. Szentmártonról Egerszék felé tartottam, az úton kicsi fenyők, nagy fenyők… Egyszer csak elfogyott minden fa mellőlem. Valahol a távolban megpillantottam egyet, arra gondoltam, hogy én is épp olyan egyedül vagyok, mint az a fa. Amikor közelebb értem, kiderült, hogy nem egy, hanem két fenyő áll egymás mellett. Ekkor értettem meg, hogy a Jóisten soha nem hagyja az embert magára. Ehhez az istenélményhez kellettek a kutyák, a szánhúzás, a természet és én, az ember. Így kötődik össze a teremtett világ harmóniája” – vallja a pap.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .