KutyaSarok
Hírek

Csomagtartóból mentettek kiskutyákat a rendőrök Budapesten

Véletlenül zárta be négy kutyáját a kocsijába egy 62 éves férfi Budapesten. A gazdin és a bajba jutott kutyusokon végül a zsaruk és egy zárszakértő segített.

Igazi csapatmunkával sikerült négy kiskutyát kiszabadítani egy kocsi fogságából. A 62 éves férfi egyik kutyája ugyanis trükkösen bezárta magát és társait gazdája kocsijába.

– Azt láttuk, hogy egy férfi egy szürke BMW-kombi ablakát feszegette, kezében egy csavarhúzóval. Nem lepődött meg, hogy rendőrök szólították meg, még örült is nekünk, ami nem igazán vallott autófeltörőre. Ráadásul a kocsi motorja járt, ez sem illett bele a klasszikus alkalmi lopás díszleteibe – mondta el a Zsaru Magazinnak Govnik Tamás hadnagy, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi osztályának nyomozója.

A férfi elmondta, hogy legkevésbé sem lopásról van szó, hanem egy igazán meghökkentő történetről. Elárulta, hogy élettársa kocsijának csomagtartójában éppen négy kutyát szállított, amikor egyikük megijedhetett.

A gazdi járó motor mellett kiszállt az autóból, hogy megnézze, mi történt, eközben azonban az egyik kutyus előremászott, a talpával lenyomhatta az autó rablásgátló biztonsági zárszerkezetének gombját. Innentől kezdve a járművet kívülről nem lehetett kinyitni.

A férfi tartott attól, hogy a kutyáknak valami bajuk lehet, illetve hogy idegességükben esetleg el is indíthatják a járművet, ezért akarta feltörni az autót egy sebtében kölcsönkért csavarhúzóval.

– A nyomozók a férfi által elmondott adatok ellenőrzése után felajánlották, szakember segítségét kérik a jármű kinyitásához – mondta a Zsarunak Dobó Zsófia őrmester, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. A kerületi adatbázisból elkérték egy zárspecialista címét, szerencsére a szakember tíz percen belül a helyszínen volt, újabb öt perc elteltével már sikerült is kinyitni a járművet.

Cikk: Blikk
Kép: Police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .