KutyaSarok
Egészség

Életbe lépett a vörös kód hétfő reggel

Fokozottan figyeljünk kedvenceinkre az elkövetkezendő pár napban. Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A sétákat inkább a kora reggeli és késő esti időszakokra tervezzük. Indulás előtt mindig ellenőrizzük az aszfalt/beton hőmérsékletét, mielőtt kimegyünk az utcára. Kutyusunk előtt mindig legyen friss ivóvíz, és figyeljünk arra is, hogy legyen olyan árnyékos hely, ahova be tud húzódni a negy meleg elől.

    Fülöp Attila azt mondta: a riasztás az előrejelzések alapján csütörtök reggel 8 óráig lesz érvényben.
    Hozzátette: a vörös kód célja az is, hogy felhívja a társadalom figyelmét a speciális helyzetre.

Ha kocsival utaztok valahova, semmiképp ne hagyd bent kutyusodat. Még 5 percre sem, lehúzott ablakokkal, ez számukra végzetes lehet! Ha hosszabb úttra indultok, mindig legyen nálad víz, amivel nem csak itatni, de kívülről is tudod őt hűsíteni!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .