KutyaSarok
Blog

Új év, új fogadalmak kutyusodnak is!

Eljött ismét az új esztendő, és le merném fogadni, hogy legtöbbünk fogadalmai között szerepelt a diéta, a több mozgás, vagy valamilyen sport elkezdése. Ám ne feledkezzünk meg kutyusunkról sem, neki is szüksége van a rendszeres mozgásra és az egészséges életmódra!

 

Ezzel a pár tippel kutyusodat is formába tudod hozni az évben.

Nincs több olcsó, alacsony tápanyagtartalmú táp! Mindenki ismeri azt a mondást, hogy az vagy, amit megeszel. Ez kutyusunkra is érvényes! Mindig járjunk utána az adott tápnak, érdemes lehet a kicsit drágábbat megvenni, hidd el kedvenced meghálálja majd. Az alacsony tápanyag tartalmú koszttól kutyusod levertté, kedvtelenné válhat, és nem utolsó sorban az emésztésére sincsenek ezek jó hatással. Ha bizonytalan vagy, hogy mi a legmegfelelőbb táp kedvenced számára, fordulj állatorvosodhoz bizalommal!

Irány edzeni! Már nem csak mi, emberek, hanem kutyusaink is tudnak edzésre járni. Ha még nem hallottál ilyenről, szánj rá 10 percet, hogy az interneten fel tudd keresni a hozzátok legközelebb eső központot, iskolát, ahol edzéseket tartanak a kutyáknak. Ezek nem csak fizikailag, hanem szellemileg is le tudják fárasztani őket, és remek a viselkedésproblémákkal küszködő kutyusoknak is, egy kis tanulásra. A szárazföldi edzéseken túl, a vizek szerelmesei már kutyauszodába is vihetik kedvenceiket. Ezek az órák kifejezetten ajánlottak az ízületi problémákkal szenvedi kutyusoknak, így a problémás területekre kevesebb terhelés jut.

Edzés

Foglald le! Ha azon kapod magad, hogy már megint azon idegeskedsz, hogy a kedvenc cipődet, a papucsodat, vagy épp a szemetet hordta szét kedvenced a lakásban vagy a kertben, ezzel azt az üzenetet próbálja a tudtodra adni, hogy unatkozik. Hasonló figyelemfelkeltő viselkedés még az ugatás, az ásás és a különböző dolgok szétrágása. Győződj meg arról, hogy mindig legyen elérhető számára a játéka, illetve a napi rendszeres séta sem maradhat el. Ha egy nap véletlenül nem jut idő a sétára, keress kedvencednek egy pótgazdit aznapra, aki örömmel viszi le kutyusodat sétálni.

————-

Neked is van hasonló történeted, vagy megosztanád tapasztalataidat? Oszd meg másokkal is! Várjuk a személyes jellegű írásokat Tőletek, melyeket magazinunk Blog részében megjeleníthetünk! A részletekért tájékozódj Facebookon, vagy írj e-mailt a kutyasarok@gmail.com címre!

blogger

 

 

Index kép: marshallspetzone.com
Kép: aplus.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .