DogSurf – A pótgazdi kereső

Bátran állíthatjuk, hogy a legtöbb gazdinál már előfordult az a kellemetlen helyzet, hogy egy kicsit hosszabb időre otthon kellett hagyni a kutyusát akár munka, akár valami más elfoglaltság miatt, hiszen nem mindenhova engedett bevinni kedvenceinket. Senki nem tenné ezt szívesen, ezért jött létre ez a Magyarországon egyedülálló vállalkozás, a DogSurf.

Az alkalmazás segítséget nyújt mindazon gazdiknak, akiknek valami okból kifolyólag kicsit több időt kell távol maradniuk otthonuktól, így nem tudnának foglalkozni kutyusaikkal. Ám kis kedvencünkről ilyenkor is gondoskodnunk kell. Akár csak egy napközbeni sétáról és játékról, vagy egy egész napos befogadásról is legyen szó, az oldal segítségével könnyen találhatsz számára egy megfelelő szittert, aki gondoskodni tud róla a nap folyamán.

A tevékenységük lényege az, hogy összehozza a keresletet a kínálattal: várják mindazon kutyabolondokat, akiknek nem adatott még meg a lehetőség, hogy kutyát tartsanak, vagy akár olyan gazdikat, akiknek nem okoz akadályt például plusz egy kutyussal a séta. Ők regisztrálhatnak az oldalon, ki kell tölteniük egy alkalmassági tesztet, és ha megfeleltek, már meg is jelennek az oldalon. Közülük tudnak majd válogatni a pótgazdi keresők, majd kiválasztani a legmegfelelőbb személyt, akire nyugodt szívvel rábíznánk kutyusaikat.

A vállalkozás ötlete Fürstall Katától és Schmidt Dánieltől ered. A kezdetekről és pár fontos dologról kérdeztük a DogSurföt.

dogsurf

Honnan jött az ötlet? Mi ihletett meg Titeket?

Dani a kutyás, aki sokat utazott külföldre, és mindig nagy gondot okozott, hogy hova vigye a kutyáját, Kata pedig a kutyaimádó, aki örömmel várta a kutyákat, akik mindig boldogan távoztak tőle. A kereslet és kínálat egyértelműen találkozott, mi ketten pedig véletlenül futottunk egymásba, és jöttünk rá, hogy mind a ketten ugyanazon dolgozunk, így jött létre a DogSurf.

Kiknek ajánljátok első sorban a szolgáltatást? 

Ez egy nagyon fontos kérdés, mert tudjuk és vállaljuk, hogy a DogSurf nem szólhat mindenkinek.

Szitternek olyan embereket keresünk, akik nemcsak értenek a kutyusokhoz, de imádják is őket. Tudjuk, hogy szigorú szűrésünkkel csalódást okozunk sok szitterjelöltnek, akik nem mennek át a rostán. De nem is az a célunk, hogy mindenkinek a kedvében járjunk. Mi gazdijainknak és kutyáiknak szeretnénk kedvében járni egy megbízható, minőségi szolgáltatással.

És persze arra is rá kellett jönnünk, hogy minden gazdihoz sem szólhatunk. Vannak, akik senki másra nem bíznák kutyájukat, még családtagra sem. Megint mások inkább elviszik kedvencüket egy panzióba, még akkor is, ha tudják, ezt a kutyus nem feltétlenül élvezi, de legalább pontosan tudják, mire számíthatnak.

De vannak gazdik, akik számára fontos, hogy a kutyájuk akkor is szeretetet és kellő odafigyelést kapjon, amikor ők nem érnek rá. Vannak, akik sokszor örülnének egy szimpatikus és hozzáértő embernek, akire szívesen bíznák kedvencüket. Nekik szól ez a szolgáltatás.

Szitter

Hogyan szűritek ki a szitter jelölteket?

A regisztráció része a részletes bemutatkozás után egy szakértő segítségével összeállított teszt, amelyből kapunk egy képet arról, hogy mennyire értenek a kutyákhoz. A kutyaszittereknek kell tapasztalattal rendelkezniük kutyatartás terén, és kell tudniuk a felelős kutyatartás alapszabályait.

Sajánt tapasztalatunkból tudjuk, hogy az emberek megválogatják, hogy kire bízzák kedvencüket. Ezért helyeztük szolgáltatásunk központjába a bizalmat és a szimpátiát. Legújabb fejlesztésünkkel a gazdik már a szittelés előtt online felületen üzeneteket válthatnak, így megismerhetik egymást, mielőtt bármilyen döntést hoznak.

Mi a menete, illetve hogyan tudják a gazdik a megfelelő szittert kiválasztani?

A gazdik jelenleg egy keresés után kiválaszthatják a számukra szimpatikus kutyasétáltatót vagy kutyaszittert, majd időpontot foglalhatnak, és felvehetik velük a kapcsolatot. A szitterek pedig beállítják, melyik napon milyen szollgáltatást vállalnak, így tudják megtalálni őket a gazdik. Az oldal béta fázisban van, jelenleg azon dolgozunk, hogy minél egyszerűbb legyen
végigcsinálni ezt a sok döntésből és kommunikációból álló komplex folyamatot.

Indulásotok óta mekkora népszerűségre tettetek már szert? Nagyságrendileg hányan regisztráltak már?

Szerencsére mindenki hiánypótlónak tartja a DogSurföt, így rajongói bázisunk rövid idő alatt több ezerre nőtt. Több mint 2000 kutyasétáltató és szitter jelentkezett, de ebből körülbelül 600 szitternek engedtünk eddig aktiválni a profilját.
Nagyon sok gazditól megkapjuk a pozitív visszejlzést, hogy végre megoldódik a problémájuk a kutyájuk elhelyezésével kapcsolatban.

Milyen költségekkel jár mindez? 

A gazdik az oldalt regisztrációs díj nélkül használhatják, így szabadon kereshetnek a szitterek között. Ha a gazdi megtalálta a számára szimpatikus szittert, választhat 4 féle előfizetési díj közül.

A díjak magukba foglalnak egy biztosítást a szittelés idejére arra az időre, amikor a kutya a szitternél van, valamint kedvezményeket a DogSurf partnereinél. Az előfizetésen felül, a szittelési díjat a szitterek maguk határozzák meg.

A szitterek részére az oldalon való megjelenés ingyenes, azaz a szitterek profilja mindenki számára elérhető. Ha egy gazdi megbíz egy szittert, akkor a szitternek be kell fizetnie 1500 Ft aktiválási díjat, mely a bérszámfejtéséhez szükséges.

A DogSurfön végzett munkáért minden esetben fizetünk a kutyaszitterek és sétáltatók után adókat és járulékokat. Ha a szitter profilján beállított árnál magasabb összeget lát a gazdi, akkor abba az árba már bele vannak építve a fizetendő adók (szociális-, és szakképzési hozzájárulási). Fontos az is, hogy minden esetben befizetjük a szitterek után a személyi jövedelemadót is.

További információkért keresd fel a honlapjukat, vagy Facebook oldalukat.

Képek forrása: dogsurf.hu

One thought on “DogSurf – A pótgazdi kereső

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

megosztás