KutyaSarok
HírekProgramok

I. Cross Dog Race

Idén szeptemberben megrendezésre került az első Cross Dog Race – kutyás akadályfutó verseny is. A határtól nem messze, Szlovákiában megrendezésre kerülő eseményen hazánkból is szép számmal regisztráltak a rátermett kutya-gazdi párosok, hogy megmérettessék magukat az 5 km-es pályán, melyen 10 akadályt kellett négylábú társukkal együtt teljesíteni.

A közelmúltban részt vett a főszervező egyike, Bagita Eszter egy hasonló kutyás futáson és nagyon megtetszett neki. Sajnos a környékükön nagyon kevés a kutya-gazdi aktivitás, így jött a spontán ötlet, hogy szervezzenek ők is egy hasonló eseményt, ezzel fogják össze a sportos kutyás gazdikat. 

Szeretnének hagyományt csinálni a versenyből és minden évben megszervezni a környező falvakban és városokban. Idén Kamocsán került megrendezésre az esemény. Az eredeti terv alapján az Oáza Camp területén szerették volna, ha rajthoz állnak a versenyzők, ami egy szép erdős terület lett volna, viszont a verseny előtti héten elöntötte az árvíz a területet, így helyszínt kellett változtatniuk. A kamocsai focipálya területéről indult a verseny és 10 akadály és 5 km +/- táv várta a futókat. A verseny napjára sikerült mindent elrendezni és jó hangulatban és időben indítani a versenyt. Az első alkalommal megrendezésre kerülő eseményen nem voltak külön kategóriák, 12 éves kortól lehetett nevezni. Összesen 29 futó indult a távon; voltak Szlovákiából, Magyarországról és Csehországból is indulók. 

Az első 3 helyezett részesült díjazásban. Az első helyet Zink Tamás, Pedró nevű labradorjával nyerte el, melyen egy 180 € gazdi-kutyus portré fotózás volt a fődíj Havetta Angelika style&photo jóvoltjávól. A második helyezett Filip lett Kairo nevű kutyájával, aki a www.gingerboy.cz eshop 100 € ajándékutalványát kapta. A 3. helyezett Iveta lett Ogar nevű magyar vizslájával. Az ő nyereményük egy szállító box volt a Ferplast jóvoltjából. Ezen kívül a dobogósok kutyusai minőségi tápokkal is gazdagabbak lettek. A Cross Dog Race-nek volt egy jótékonysági vonala is, a Vágsellyei menhelynek gyűjtöttek a szervezők a helyszínen illetve a regisztráció díjának egy részével támogatták az ott élő kutyusokat.

2025. Május 17.-re tervezik a következő futást. A helyszín még pontosítás alatt van. Kövessétek az oldalukat, hogy ne maradjatok le az új információkról. Remélik, hogy a jövőben még színesebb programmal és több futóval bővül a Cross Dog Race!

Az interjút és a képeket pedig köszönjük Szabó Gabriellának!