KutyaSarok
HírekProgramok

A vártnál is nagyobb érdeklődés övezte az Indamedia DOGZ rendezvényét a Városligetben

3500 kutyabarát gyűlt össze a hétvégén a budapesti Városligetben megrendezett DOGZ Fesztivál és Konferencián. A család- és állatbarát esemény a szórakozás mellett számos edukatív programot és hasznos információkat kínált a kutyatartás iránt érdeklődők számára.

A fesztivál egyik közkedvelt programelemének a falkasátékbizonyultak, amelyek során különböző kutyafajták, köztük vizslák, golden retrieverek, beagle-k és tacskók indultak egy-egy útra, a fesztivál területét körbejárva. A falkasétát berni pásztorok nyitották, akiket maga Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete vezetett fel.  

A fesztivál egész napra biztosított élményeket, legyen szó segítő-, kutató- vagy mentőkutyák bemutatóiról, de történt kutyatáncoltatás is, amelynek során Illés Tímea látványos freestyle performansza lenyűgözte a közönséget. A résztvevők ingyenes állatorvosi tanácsadáson vehettek részt, és örökbefogadható kutyákkal is ismerkedhettek, továbbá számos kitelepülés interaktív-, illetve gyermekprogramjára nevezhettek be. 

A szervezők a fesztivállal párhuzamosan, a Magyar Zene Házában tartották a szakmailag is akkreditált DOGZ Konferenciát, ahol többek között a tenyésztési szokások viselkedésre és kognitív képességre gyakorolt hatásáról, szaglás- és szimatmunkáról, valamint onkológiai szemléletváltásokról tartottak előadást neves szakemberek. Itt hangzott el az Az Én Kutyám magazin saját felmérésének, a Nagy Kutyás Körkép eredményeinek az ismertetése is, amely a hazai kutyatartói kultúráról rántotta le a leplet. A kutatás eredménye hamarosan az azenkutyam.hu oldalon válik publikussá.

A DOGZ Fesztivál és Konferencia nem csupán a kutyabarátok számára nyújtott egyedülálló élményt, de fontos társadalmi üzeneteket is közvetített a felelős állattartásról és az örökbefogadás jelentőségéről. Az eseményen tiszteletét tette friss olimpiai bajnok párbajtőrvívónk, Siklósi Gergely is, akinek a nagy nap óta ez volt az első nyilvános megjelenése, ráadásul ezt most lagottoromagnolo kutyájával, Bertával tette meg.