Házi mogyoróvajas jutalomfalat

Készíts Te is kedvencednek házi jutalomfalatot! Nagyon egyszerű, és kutyusod is imádni fogja!

Tudtad, hogy nagyon sokféle házilag elkészíthető jutalomfalt recept van már fent az interneten? Mindegyik pofon egyszerű, és kedvenced imádni fogja mindet! Ennek a receptnek kétségtelenül az lesz a leglassabb része, hogy a kis csontokat valahogy ki kell formázni majd egyesével.

keksz1

Hozzávalók
  • 1 pohár teljes kiőrlésű liszt
  • fél pohár mogyoróvaj
  • negyed pohár cukrozatlan almaszósz, vagy összetört banán
  • negyed pohár húsleves alaplé (csirke, marha)
Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. Keverd össze a lisztet, a mogyoróvajat és az almaszószt/banánt egy nagy tálban. Add hozzá a levesalapot és jól keverd össze a hozzávalókat. Majd ha már összeállt, kézzel is formázd kicsit labda alakúvá, majd tedd ki az asztalra (esetleg egy kis lisztet szórj alá).  Sodrófával ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, majd kezdődhet a kis csontok kiszaggatása. Ezeket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és kb. 18 perc alatt süsd aranybarnára. Légmentesen tárold, hogy ne száradjon ki!

keksz2

 

Cikk és képek forrása: eatingbirdfood.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.