KutyaSarok
Programok

Egerbe érkezik a Hard Dog Race, a felejthetetlen kutyás élmény

A kutyás akadályfutó verseny Wild és Junior futamai október 12-én kerülnek megrendezésre Egerben.

Hard Dog Race – a kutyás akadályfutó verseny, ahol kutyák és gazdik együtt teljesítenek egy természetes és épített akadályokkal nehezített pályát. 2016-os indulása óta tartó töretlen népszerűsége nem állt meg az országhatárnál. Ma már Csehországban, Németországban és Lengyelországban is rendeznek HDR futamokat az aktív gazdik és kutyák legnagyobb örömére. A HDR sikere többek között abban rejlik, hogy sajátos módon egyesíti az akadálypályás és a kutyás-terepfutás versenyek kihívásait. A versenysorozat több próbatételből áll, Base (6 km, 16 akadály), Wild (12 km, 22 akadály) Junior (2 km, 8 akadály, 8-14 éves korig) és Not Just Run (6 km, akadályok nélküli jótékony célú futás), melyek mindegyike évente egyszer kerül megrendezésre Magyarországon. 

A Base futam 6 kilométeres, 16 akadályos pályáját áprilisban teljesítették a HDR versenyzői a Börzsöny szívében, Törökmezőn. Akkor több mint 1400 páros futott, mely a táv és az akadályok legyőzésén túl a felelős és gondos kutyatartásról is szól. Fontos, hogy a gazdi felmérje kutyája korlátait, teljesítményét, képességeit és eszerint dolgozzanak együtt a terepen csakis úgy, hogy abban mindkét fél örömét lelje. A Hard Dog Race alapelvei szerint a kutya igényei és egészsége az első, csakis ezek szabhatják meg a verseny tempóját és ritmusát. 

A szervezők ezt az alapelvet különösen a Hard Dog Race következő futama előtt tartják fontosnak kihangsúlyozni, ahol a táv már 12 kilométer lesz, az akadályok száma pedig 22-re emelkedik. A Hard Dog Race Wild 2019. október 12-én kerül megrendezésre egy vadonatúj helyen, egy vadonatúj pályán. A versenyt ezen a napon Eger városa látja vendégül, mely a kutyások körében méltán népszerű, egyre gyarapodó kutyabarát szállás- és vendéglátó helyeinek valamint csodálatos természeti adottságainak köszönhetően.

A Wild futammal párhuzamosan, szintén október 12-én, Egerben kerül megrendezésre a Hard Dog Race Junior is, ahol a 8-14 éves korosztály áll a rajthoz kutyájával, mert a mozgást, a kutyák szeretetét és felelős irányítását nem lehet elég korán elkezdeni. Az eddigi Junior versenyeken szerzett tapasztalatok szerint a kicsik elképesztő módon képesek küzdeni és empatikusan, szeretettel és odafigyeléssel vezetik négylábú barátjukat a pályán. Igazi szövetségesekké kovácsolódnak, mely fantasztikus élmény mind a kisgyereknek, mind a kutyának. A felelős állattartást nem lehet csak szavakkal tanítani. Közös élmények és célok is kellenek hozzá, melyek hosszú időre megmaradnak a gyerekek szívében.

Merőben új helyszín és új pálya várja tehát október 12-én a felnőtt és gyermek versenyzőket is egy újabb kihívásra. Maradnak viszont az izgalmas és olykor sáros, vizes akadályok természetesen egy kis csavarral, hiszen minden HDR futam rejteget újdonságot és meglepetést azoknak is, akik már teljesítették valamelyik előző távot. A rendezvény fesztiválterületén egész napos programok és kitelepülések fogadják majd a látogatókat, az esemény támogatói bemutatókkal, sporteszközökkel és kutyás felszerelésekkel várják az érdeklődőket. Lesz kutyafürdető helyszín a futam végére, bemelegítő az elejére és sok finomság, kóstoló, étel-ital, tehát minden, ami egy jó kis kutyás naphoz kell. A HDR Önzetlenül partnerei pedig örökbefogadó és adománygyűjtő napot tartanak a helyszínen.

A HDR Wild és Junior futamokra online 2019. október 5-ig az alábbi linken lehet nevezni: harddograce.hu/nevezes

Hard Dog Race verseny, Wild és Junior futamok: 2019. október 12. 9.00 óra.

Helyszín: Eger, Baktai út.     Nevezési  feltételek: http://harddograce.hu/nevezes/versenyszabalyzat/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .