KutyaSarok
Hírek

Zaja Kitty újra nekiindulna a Fjällräven Polarnak

— Idén sikerülni fog! – ezzel az elhatározással kampányol, harcol Zaja Kitty (25), aki tavaly az utolsó pillanatban esett ki a Fjällräven Polar szánhúzóversenybe való bejutásért folyó küzdelemből. – írja a Blikk.hu

A fiatal lány, akit sokan csak „huskys lányként” ismernek, a Blikknek úgy fogalmazott: bár nagyon csalódott volt, elfogadta az akkori eredményt, ám fel nem adta. Így idén ismét az elsőségért száll harcba, reméli, hogy ott lehet majd a 2018-as versenyen, és mindenki meg­jegyzi majd a „huskys lány” nevét.

– Dániában laktam, és a rádióban hallottam, ahogyan Balogh Ottó beszámolt arról, hogy egyedüli magyarként kijutott az amerikai szánhúzóversenyre. Ez volt az a pont, amikor eldöntöttem: részt akarok venni egy hasonló megméretésen – emlékezett vissza a fiatal lány ötletének motivációjára, amelyhez minden évben egy tökéletes videó-összeállítás és az erre leadott leg­több szavazat lehet a beugró. A voksokat az esemény internetes oldalán lehet leadni. Magyarországról és a régióból többen is jelentkeztek.

Kitty idén egy nagyon frappáns videóval nevezett a versenyre, amelyet egy számára kedves emlék ihletett. – Tavaly kaptam egy grafikát, amely engem ábrázolt. Ez adta a klipem alapötletét – árulta el Kitty.

A világ egyik legkeményebbnek tartott, 300 kilométeres versenyére vágyó fiatal egyébként imádja a husky kutyákat: családja 1989 óta tartja és tenyészti ezt a kutyafajtát. Részben ezért is szeretne részt venni a versenyen, amellett, hogy úgy gondolja, ez a viadal lehet életének azon állomása, ami segít majd neki, hogy megtalálja önmagát.

W7PktkqTURBXy8yZWM0YTRmZDM1YjE4ODI0NzFmZDU1NmEzMGY1NDk4Yy5qcGVnkZUCzQJsAMLD

– Részt vettem már egy lappföldi túrán, a Fjällräven Classicon. Nagyon jó volt öt napig kiszakadni a mindennapokból, ám ez inkább a fizikai megterhelésről, az állóképességről szólt. Ezzel szemben a Polar mentálisan teszi próbára az embert.

A Fjällräven Polar résztvevőinek 300 kilométert kell megtenniük /Grafika: Séra Tamás

Zaja Kitty pályázati vi­deója most 4800 szavazat­nál tart. Ezzel a második helyen áll a közép-európai régióban, de december 15-ig még lehet voksolni rá.

Durva táv

A Fjällräven Polar 2018 egy amatőröknek meghirdetett jéghideg kaland, amelyre olyan hétköznapi emberek nevezhetnek, akiknek nincs semmilyen előképzettségük vagy tapasztalatuk, de szívesen kipróbálnák magukat szánhajtóként.

Cikk forrása: Blikk - Krusinszki József
Képek: Zaja Kitty
Grafika: Séra Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .