KutyaSarok
Hírek

Betegség miatt kellett feladnia a versenyt

A világ leghíresebb és legnehezebb kutyaszán-versenyének, az Iditarodnak az első hazánkbeli indulója feladta a viadalt, mielőtt még igazából elkezdődött volna.

Balogh­ Ottó az anchorage-i ünnepélyes rajton ugyan megjelent, és teljesítette a 17 kilométeres első szakaszt, ám a betegsége miatt nem képes folytatni a futamot.

– Az volt az álmom, hogy végigmenjek az Iditarodon, hogy a magyar zászlót lobogtatva a célba érjek, ám erre idén már nem lesz lehetőségem – nyilatkozta megtörten Balogh az első nap után. – Eddig nem akartam róla beszélni, titokban tartottam, mert azt hittem, csoda történik, felépülök, de tizenhárom napja lázzal küzdök, s az orvosok sem tudják, mi a bajom. Pedig magyarországi és helyi doktorokkal is beszéltem, kórházban voltam, a sürgősségi osztályon jártam, vizsgálatokon vettem részt, vért vettek tőlem.

Kutyaszán

Ám a magas hőmérsékletem nem ment lejjebb. Gyógyszereket szedve szenvedtem végig az első szakaszt, de legbelül éreztem, ezt a versenyt így nem lehet teljesíteni. Nincs erőm, alaphelyzetben száztíz a pulzusom, majd kiugrik a szívem, egyszerűen nem volt más választásom, döntést kellett hoznom. Nincs tovább.

A magyar hajtó a négyszeres bajnok Dallas Seavey csapatának a tagja, a címvédővel tudatta Balogh, hogy számára befejeződött az Iditarod, s a nagy esélyes amerikai jelentette a szervezőknek, hogy megfogyatkozott a mezőny.

Kutyaszán

– A startot és a tizenhét kilométeres nyitó részt amolyan próbának tartottam, úgy voltam vele, ha nem vagyok rosszul, akkor a hétfői második szakaszon is elindulok. Ám sajnos, nem tehetem – magyarázta a magyar versenyző. – Összetört egy álmom, de a kvalifikációs viadalok teljesítésével megszerzett rajtjogom több évre szól, bízom benne, a közeljövőben újra kipróbálhatom magam Alaszkában.

Balogh Ottó több hónapra kiköltözött Alaszkába, hogy gyerekkori álmát megvalósítsa. Ahhoz, hogy egyáltalán elindulhasson a 2017-es Iditarodon, három kvalifikációs viadalt kellett teljesítenie. Sokan a verseny meglepetésemberének tartották a magyar hajtót – nyilván nem erre a drámai fordulatra gondolt senki.

Cikk: Blikk
Fotók: Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .