KutyaSarok
Hírek

Lelőttek egy kutyust a repülőtéren

Sokak felháborodását kiváltotta Új-Zélandon, hogy lelőttek egy kutyát az aucklandi nemzetközi repülőtéren.

Grizz, a 10 hónapos bombakereső kutya elszabadult, majd befutott a leszállópályák területére. A biztonságiak próbálták játékokkal, étellel és más kutyákkal is befogni a rövidszőrű német pointert, de nem jártak sikerrel. A rendőrök végül háromórás kergetőzés után kilőtték az állatot.

– Bármilyen állat vagy mozgó tárgy a kerítésen belül bejuthat a kifutópályára, így biztonsági kockázatot, veszélyt jelent. Egy kisebb repülőgép számára le-, és felszállásnál is katasztrofális következményekkel járhat az ütközés – állítja egy légügyi szakértő.

Állatvédők nem értik, miért kellett végezni a kutyával, miért nem használtak kábítólövedéket?

– Nem hiszem el, hogy ez volt a legvégső lehetőség. Nem láttam nyugtatópisztolyt, pedig az üldözés több órája alatt lett volna mód a helyszínre hozni egyet – véli egy aktivista.

Az elszabadult kutya kergetése közben, biztonsági okokból leállították Új-Zéland legforgalmasabb repülőterének forgalmát. Ez 16 belföldi és nemzetközi járat késését okozta.

Forrás: euronews

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .